Πολιτική

Θ. Πλεύρης: Οι αυξημένοι θάνατοι οφείλονται στη «Δ» - Το 86% αφορά ανεβμολίαστους

thanos-pleuris-1

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται αποκλιμάκωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας

Οκτώ στους δέκα που έχουν πεθάνει από κορωνοϊό δεν είχαν εμβολιαστεί, όπως τόνισε ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι αυξημένοι θάνατοι των τελευταίων ημερών οφείλονται στην υψηλή νοσηρότητα της «Δέλτα», στις αρχές του Ιανουαρίου, πριν επικρατήσει ακόμη στη χώρα η «Όμικρον».

Μιλώντας στο Open, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται αποκλιμάκωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το 86% των θανάτων τις τελευταίες ημέρες, προέρχεται από μη εμβολιασμένους ενώ το 80% είχαν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ο κ. Πλεύρης είπε ακόμα ότι από τους 115 χθεσινούς θανάτους, οι 66 ήταν άνθρωποι ηλικίας άνω των 80 ετών και οι 40 άνω των 60 ετών.

Επίσης, 10 άτομα είχαν κάνει την δεύτερη δόση τον περασμένο Μάρτιο και είχαν συμπληρώσει 7μηνο, χωρίς να έχουν κάνει τρίτη δόση.

Ακόμη ανέφερε πως «το Παίδων Πεντέλης είχε τρομακτική δυσκολία στην πρόσβαση» και συνέχισε λέγοντας πως «έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες από το υγειονομικό και το προσωπικό του ΕΚΑΒ».

Δείτε επίσης