Πολιτική

Τ. Θεοδωρικάκος: «Κομματική εμπάθεια ή πολιτική αφέλεια» η «αφωνία» ΣΥΡΙΖΑ για την Αττική Οδό;

theodorikakos-1

«Αυτονόητο ότι θα αποζημιωθούν οι πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Στο πινγκ-πονγκ ευθυνών με την Αττική Οδό αναφέρθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος τόνισε ότι αν η εταιρεία έλεγε τις προηγούμενες ημέρες ότι δεν μπορεί να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο, λόγω κακοκαιρίας, είναι βέβαιο ότι ο κ. Στυλιανίδης θα έπαιρνε άλλες αποφάσεις, ενώ πρόσθεσε ότι καμία Τροχαία δεν μπορεί να κλείσει έναν δρόμο, αν η ιδιωτική εταιρεία διατείνεται ότι μπορεί να τον κρατήσει ανοιχτό.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε: «Οφείλουμε απέναντι στους πολίτες να μιλάμε με τη γλώσσα της αλήθειας. Είχαμε μια μεγάλη κακοκαιρία, στην οποία ο κρατικός μηχανισμός δεν τα κατάφερε. Και είχαμε και μια ιδιωτική εταιρεία, την Αττική Οδό, η οποία απέτυχε να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο, ο οποίος είναι ο κρισιμότερος δρόμος τους ελληνικού κράτους. Παρά τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας, ο δρόμος έκλεισε με άναρχο τρόπο και αυτό είχε πάρα πολύ αρνητικές συνέπειες».

Όσο για την στάση της αντιπολίτευσης σε αυτό το θέμα, είπε: «Δεν είδα χτες τους ομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση να λέει για τις ευθύνες της εταιρείας. Είναι κομματική εμπάθεια ή πολιτική αφέλεια;»

Για τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν, επεσήμανε ότι είναι αυτονόητο ότι πρέπει να αποζημιωθούν.

Για την πρόταση μομφής είπε ότι είναι προφανές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει να καταθέσει κάποια εναλλακτική πρόταση. «Είναι σε πολύ μεγάλο εσωκομματικό μαράζωμα. Το κυριότερο είναι ότι κινδυνεύει στις επόμενες εκλογές να χάσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Μάλιστα, χαρακτήρισε «άσφαιρη» την κίνηση Τσίπρα για πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. «Η κίνηση για την μομφή ενάντια στην κυβέρνηση είναι μια απελπισμένη προσπάθεια».

Δείτε επίσης