Πολιτική

K. Μητσοτάκης για αρχιεπίσκοπο Ευγένιο: Άξιος συνεχιστής της βαριάς παράδοσης της Εκκλησίας της Κρήτης

Στην τελετή ενθρόνισης του αρχιεπισκόπου Κρήτης βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΕΥΓΕΝΕΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

Στην τελετή ενθρόνισης του αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγένιου στο Ηράκλειο παραβρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «θα είναι ένας άξιος συνεχιστής της βαριάς παράδοσης της Εκκλησίας της Κρήτης».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Σήμερα είναι μία ηλιόλουστη, χαρμόσυνη ημέρα για το νησί μας, καθώς η Μεγαλόνησος υποδέχεται το νέο της ποιμενάρχη, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Oικουμενικού Πατριαρχείου. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένας άξιος συνεχιστής της μακραίωνης, της βαριάς παράδοσης της Εκκλησίας της Κρήτης.

Είμαι σίγουρος ότι θα κομίσει αυτό το πνεύμα ανανέωσης που πάντα χρειάζεται η Εκκλησία, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών που αλλάζουν. Θα κομίσει πνεύμα ενότητας αλλά και αισιοδοξίας και είμαι σίγουρος ότι θα στρέψει το βλέμμα του σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Προσωπικά του εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη. Η πολιτεία, στα πλαίσια των διακριτών συνταγματικών ρόλων, θα στέκεται πάντα στο πλευρό της Εκκλησίας. Εξάλλου, όπως είπε και ο ίδιος, τον ίδιο λαό υπηρετούμε από διαφορετικές αφετηρίες.

Και εύχομαι πάντα για την Κρήτη μας οι καμπάνες να ηχούν τόσο χαρμόσυνα όσο ήχησαν σήμερα. Εις έτη πολλά Δέσποτα».

Δείτε επίσης