Πολιτική

Χαλάρωση των μέτρων προανήγγειλε ο Γ. Οικονόμου

«Θα περιμένουμε την εισήγηση της Επιτροπής την Τετάρτη και θα αποφασίσουμε, ακολουθώντας την τάση που υπάρχει στην Ευρώπη», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των συντακτών

oikonomou

Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Παρακολουθούμε σε όλη την Ευρώπη τη σταδιακή κατάργηση των περιοριστικών μέτρων. Εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι τέτοια που θα επιτρέψουν αυτή τη χαλάρωση -κάτι τέτοιο δείχνουν οι επιδημιολογικοί δείκτες-, θα περιμένουμε την εισήγηση της Επιτροπής την Τετάρτη και θα αποφασίσουμε, ακολουθώντας την τάση που υπάρχει στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Για την ενεργειακή κρίση, σημείωσε ότι «οι συνέπειες των παράλληλων κρίσεων εισάγονται στη χώρα μας. Το γεγονός ότι η χώρα μας ανθίσταται και αντέχει, οφείλεται στο ότι η πολιτική μας επιτρέπει να βοηθάμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση έχει γνώση και σχέδιο, με όπλο μας την ανάπτυξη και τις επενδύσεις θα αποκρούσουμε τους κινδύνους».

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, «εφαρμόζει μια πολιτική που έχει ως στόχο την αύξηση του εισοδήματος σε όλους. Παράλληλα έχουμε μια πολύ ισχυρή πολιτική ενίσχυσης για το ηλεκτρικό ρεύμα. Πάρα πολύ μελετημένα, προχωράμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις που θα πιάσουν τόπο σε όσους τον έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη, τα πιο ευάλωτα οικονομικά στρώματα. Και αυτό, υπολογίζοντας την επίπτωση στα μεγέθη της οικονομίας και του προϋπολογισμού».

Απαντώντας στην πρόσκληση Τσίπρα για debate με τον πρωθυπουργό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Ο πρωθυπουργός συνομιλεί θεσμικά με τους αρχηγούς των κομμάτων και η κυβέρνηση απαντά με τις πράξεις της στις δυσκολίες της κοινωνίας. Ο κ. Τσίπρας, όπως κάνει πάντα όταν είναι στην αντιπολίτευση, έχει μια μαγική λύση για όλα, με λεφτά και προσλήψεις. Προσεγγίζει με πάρα πολύ απλοϊκό τρόπο τις καταστάσεις. Φαίνεται να αγνοεί την πραγματικότητα, εξαντλείται στο ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα αλλάξει την πραγματικότητα. Η Κυβέρνηση παράγει συγκεκριμένα αποτελέσματα και διαφυλάσσει τη σταθερή πορεία της χώρας… Ο κόσμος θα απαντήσει ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα το 2023, όταν γίνουν οι εκλογές».

Για την κατάσταση στην Ουκρανία, σημείωσε: «Η χώρα μας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Επιμένουμε να ελπίζουμε στην ειρηνική διευθέτηση της κρίσης. Σε πλήρη συντονισμό με Ευρωπαίους εταίρους μας, αλλά κρατώντας ανοιχτά και όλα τα άλλα κανάλια επικοινωνίας, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται γι’ αυτό».

Δείτε επίσης