Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: H ρομποτική μπαίνει δυναμικά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

Mitsotakis Rompotiki 2 20 02 22

Για το γεγονός ότι έχουμε διακρίσεις στη ρομποτική, εντός αλλά και εκτός Ελλάδας που είναι εξαιρετικά σημαντικό, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη Μαθητική Ομάδα Ρομποτικής "Minders" της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης.

Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου Γιάννης Γκαμαλέτσος, Διονύσης Κανέλλης, Γιώργος Κλωνής και Θάνος Κοτσόκολος, μαζί με τον διευθυντή του Λυκείου Ισίδωρο Σιδέρη και τον καθηγητή Πληροφορικής και υπεύθυνο της Ομάδας Δημήτρη Μωραΐτη, μίλησαν για την κατάκτηση της 5ης θέσης στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2021.

Η ομάδα αφού αφηγήθηκε στον πρωθυπουργό την εμπειρία τους, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, παρουσίασε το project ‘’Airfield’’, που αφορά την ανάπτυξη μια εναέριας ανεμογεννήτριας, η οποία ίπταται χάρη σε μια κατασκευή που χρησιμοποιεί ήλιο.

Η ανεμογεννήτρια αξιοποιεί τους πιο ισχυρούς ανέμους που πνέουν σε υψόμετρα πάνω από το επίπεδο όπου φτάνουν οι τυπικοί πυλώνες που χρησιμοποιούνται στα αιολικά πάρκα και στη συνέχεια, τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια ένα θερμοκήπιο με αυτοματοποιημένες λειτουργίες, ενισχύοντας την αποτελεσματική πράσινη μετάβαση στον χώρο της αγροτικής παραγωγής.

Οι τέσσερις μαθητές και ο υπεύθυνος της Ομάδας δεν παρέλειψαν να αναφέρουν στον κ. Μητσοτάκη τις απαιτήσεις του project από πλευράς προγραμματισμού, ενώ υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα που είχε η επιχειρηματική διάσταση του έργου σε επίπεδο βιωσιμότητας, έχοντας ως στόχο να καταθέσουν μια πρόταση που εκτός από καινοτόμα να είναι και εφαρμόσιμη.

Παράλληλα, τα μέλη της Μαθητικής Ομάδας μίλησαν και για την επιτυχημένη πορεία των ‘’Minders’, που τα τελευταία χρόνια έχουν κερδίσει συνολικά έξι φορές την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Επιπλέον, έχουν συμμετάσχει σε 6 Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με κορυφαίες διακρίσεις, φτάνοντας τρεις φορές στην πρώτη δεκάδα του κόσμου.

Ο πρωθυπουργός αφού συνεχάρη τους μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης για την επιτυχία τους, είπε: «Χαίρομαι πάρα πολύ που συνολικά η ρομποτική αρχίζει και μπαίνει δυναμικά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης».

Δείτε επίσης