Πολιτική

Μ. Βαρβιτσιώτης για κρίση στην Ουκρανία: Υπάρχει ανάγκη διπλωματίας

«Μία ενεργειακή κρίση που θα προέκυπτε από μία ενδεχόμενη ρωσο-ουκρανική πολεμική σύρραξη θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί από τα κράτη- μέλη της ΕΕ»

Μ. Βαρβιτσιώτης για κρίση στην Ουκρανία: Υπάρχει ανάγκη διπλωματίας

«Υπάρχει ανάγκη διπλωματίας και η Ευρώπη έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη τη διπλωματία», υπογράμμισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στο «Open», είπε: «Μία ενεργειακή κρίση που θα προέκυπτε από μία ενδεχόμενη ρωσο-ουκρανική πολεμική σύρραξη θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί από τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφορικά με τις ποσότητες φυσικού αερίου που έχουμε στη διάθεσή μας».

Γι' αυτό η Ελλάδα προετοιμάζεται, όπως ανέφερε, υπενθυμίζοντας ότι χθες εξετάστηκαν -υπό τον πρωθυπουργό- όλα τα πιθανά σενάρια προκειμένου η χώρα μας να έχει επάρκεια φυσικού αερίου. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη μίας ενιαίας αντιμετώπισης του θέματος της ενεργειακής επάρκειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Όσον αφορά την ελληνική παροικία στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι οι Έλληνες ομογενείς έχουν ρίζες αιώνων στην περιοχή και πως η Μαριούπολη βρίσκεται στα όρια μεταξύ της περιοχής των Ρώσων αυτονομιστών και της περιοχής που ελέγχει ακόμα το Κίεβο και αυτό τη φέρνει στην πρώτη γραμμή μίας ενδεχόμενης σύρραξης.

Δείτε επίσης