Πολιτική

Γ. Πατούλης: Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί

«Όλα αυτά τα παιδιά είναι ήρωες και μας διδάσκουν πως καμία μάχη για τη ζωή δεν είναι ποτέ χαμένη», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής

«Όλοι μαζί στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί», δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών τόνισε: «Είμαστε στο πλευρό των μικρών μαχητών που με ψυχικό σθένος, υπομονή και απίστευτη δύναμη δίνουν το δικό τους αγώνα απέναντι στην ασθένεια. Η στάση τους αποτελεί για όλους μας πρότυπο και φωτεινό φάρο αισιοδοξίας».

Όλα αυτά τα παιδιά είναι ήρωες και μας διδάσκουν πως καμία μάχη για τη ζωή δεν είναι ποτέ χαμένη». Τα παραπάνω δηλώνει Γιώργος Πατούλης,

«Υποκλινόμαστε», συνεχίζει, «όμως και στους γονείς τους οι οποίοι και αυτοί από την πλευρά τους δίνουν καθημερινά μάχη με το χρόνο και την αγωνία, αλλά παράλληλα αισιοδοξούν και ελπίζουν πως τα παιδιά τους, με τη βοήθεια της επιστήμης, θα βγουν νικητές. Σ' αυτό τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν είμαστε σύμμαχοι και συμπαραστάτες τους».

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, συνεχίζει ο κ. Πατούλης, με τις δράσεις τους συμβάλλουν στη διεύρυνση της πρόληψης, καθώς και στην ενίσχυση μέσων και υποδομών που απαιτούνται προκειμένου ο δρόμος προς τη θεραπεία να γίνει ευκολότερος. Ενδεικτικό παράδειγμα, όπως αναφέρει, αποτελεί η εξασφάλιση με πόρους της Περιφέρειας ειδικού ψηφιακού Αγγειογραφικού Συγκροτήματος διπλού επιπέδου στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

«Θα συνεχίσουμε με ανάλογες δράσεις μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ την περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Τα παιδιά που δίνουν μάχη με τον καρκίνο είναι παιδιά όλων μας», καταλήγει ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

Δείτε επίσης