Πολιτική

Θ. Πλεύρης: Το ελληνικό Δημόσιο διεκδικεί αποζημίωση από τη Novartis

Αγωγή κατά της Novartis καταθέτει ο υπουργός Υγείας για βλάβη του ελληνικού Δημοσίου

Θ. Πλεύρης: Το ελληνικό Δημόσιο διεκδικεί αποζημίωση από τη Novartis
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Αγωγή σε βάρος της Novartis αναμένεται να καταθέσει το Δημόσιο, προκειμένου να διεκδικήσει αποζημίωση για το «σύνολο των παράνομων πρακτικών», σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε πως αναμένεται να συσταθεί επίσης επιτροπή διαπραγμάτευσης, ενώ το ελληνικό δημόσιο θα διορίσει δικηγορική εταιρεία στις ΗΠΑ για προάσπιση των δικαιωμάτων του.

H δήλωση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για υπόθεση Novartis

«Υλοποιώντας την κυβερνητική δέσμευση μας να διεκδικήσουμε αποζημίωση από την εταιρία Novartis για το συνόλο των παράνομων πρακτικών και σύμφωνα με πρακτικό του ΝΣΚ, προβαίνουμε επιπλέον στις ακόλουθες ενέργειες:

α) εντολή για σύσταση επιτροπής διαπραγμάτευσης

β) έντολη για διορισμό δικηγορικής εταιρείας στις ΗΠΑ για προάσπιση των δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου και

γ) εντολή για έγερση αγωγής ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης για διεκδίκηση της αποζημίωσης για την προσβολή του ελληνικού δημοσίου με επιφύλαξη για την τυχόν επιπλέον ζημιά που θα προσδιοριστεί και η οποία έχει ήδη συνταχθεί.

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που επένδυσε στη σκευωρία και δεν διεκδίκησε τίποτα από την εταιρεία η κυβέρνηση της ΝΔ προβαίνει σε όλες τις ενέργειες για να λογοδοτήσει η Novartis και να αποζημιωσει το ελληνικό δημόσιο για τις παράνομες πρακτικές της».

Δείτε επίσης