Πολιτική

Τ. Γαϊτάνης: «Ο πρωθυπουργός αναδεικνύει την ισχυρή Ελλάδα που θέλουμε»

Όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Τ. Γαϊτάνης: «Ο πρωθυπουργός αναδεικνύει την ισχυρή Ελλάδα που θέλουμε»
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

«Η ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο ήταν μια ιστορική και σημαντική στιγμή, που περιποιεί τιμή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και για την Ελλάδα», ανέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξή που παραχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.

Ειδικότερα, ο κ. Γαϊτάνης επεσήμανε στο Κανάλι 1 90,4 ότι τέτοιου είδους προσκλήσεις δεν είναι συνηθισμένες για ξένους ηγέτες, με τους ίδιους τους Αμερικάνους να αποτιμούν ως εξαιρετικά σημαντική την ομιλία του πρωθυπουργού. Υπογράμμισε ως σημαντικό το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός αναδεικνύει μια νέα Ελλάδα, η οποία με κύρος, αυτοπεποίθηση και σεβασμό είναι τελικά η ισχυρή Ελλάδα που θέλουμε. Ο κ. Γαϊτάνης τόνισε επίσης ότι αυτή η ισχυρή Ελλάδα είναι η καλύτερη αποτροπή στον τουρκικό αναθεωρητισμό αλλά και σε όλους τους κινδύνους που υπάρχουν ευρύτερα στην περιοχή μας.

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τα F-35, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υποστήριξε ότι «η δική μας επιλογή είναι να ενισχύουμε την άμυνα της χώρας, γιατί για εμάς αυτό είναι αυτοσκοπός» και συμπλήρωσε ότι η προμήθεια των F-35 θα ξεκινήσει το 2028, τότε που θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος. Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη προμήθεια εντάσσεται στον σχεδιασμό του πρωθυπουργού για την ισχυρή Ελλάδα του 2030.

Καταλήγοντας, ο κ. Γαϊτάνης ζήτησε από τους πολίτες να συγκρίνουν τη χθεσινή εικόνα της Ελλάδας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την εικόνα της Ελλάδος και του Αλέξη Τσίπρα πριν από πέντε χρόνια. «Δεν μπορεί να γίνει καμία σοβαρή σύγκριση ανάμεσα στις δύο περιόδους», σημείωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι «σήμερα η Ελλάδα είναι μια ισχυρή χώρα, με αυτοπεποίθηση, που έχει ηγετικό ρόλο στην περιοχή της».

Δείτε επίσης