Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Αναμενόμενος ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου

Απηύθυνε ερώτημα στον κ. Τσίπρα αν στηρίζει με την ίδια θέρμη τον Δ. Παπαγγελόπουλο όπως τον Ν. Παπά;

Γιάννης Οικονόμου: Αναμενόμενος ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στην παραπομπή του Δ. Παπαγγελόπουλου ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου περί υπουργών, έκανε λόγο για «πανικό» του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε ότι η παραπομπή Παπαγγελόπουλου γίνεται για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη σε σειρά υποθέσεων μέρος των οποίων αποτελεί και η Novartis.

Μάλιστα, απηύθυνε ερώτημα προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αν στηρίζει με την ίδια θέρμη τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο όπως τον Νίκο Παππά μετά την παραπομπή του στο ειδικό δικαστήριο απευθύνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Αναλυτικότερα η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου έχει ως εξής:

«Είναι απόλυτα αναμενόμενος ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τα πράγματα τελικά είναι πολύ χειρότερα από την όποια αρχική εντύπωση. Ο στενότατος συνεργάτης του κ. Τσίπρα -ο άνθρωπος στον οποίο είχε αναθέσει το χαρτοφυλάκιο του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με αρμοδιότητα τα θέματα διαφθοράς- παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για ωμές και ανοίκειες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη σε σειρά υποθέσεων, μέρος των οποίων αποτελεί και η υπόθεση Novartis. Για τα υπόλοιπα θα περιμένουμε τη δίκη στην αίθουσα του Ειδικού Δικαστηρίου.

»ΥΓ: Άραγε, ο κ. Τσίπρας στηρίζει τον κ. Παπαγγελόπουλο με την ίδια θέρμη που στηρίζει τον επίσης παραπεμφθέντα σε Ειδικό Δικαστήριο κ. Ν. Παππά, ομοίως στενότατο και παλαιότατο συνεργάτη του;».

«Το σκάνδαλο Novartis είναι πλέον υπαρκτό και με τη βούλα της Δικαιοσύνης»

Είχε προηγηθεί η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου ο οποίος υπογράμμισε πως: «Κανείς δε παραπέμπεται για χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis, ενώ δεν παραπέμπονται καν οι δημοσιογράφοι, την ενοχή των οποίων για δήθεν συμμετοχή τους σε σκευωρία, είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής».

Ο κ. Ηλιόπουλος πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός είναι «βαρύτατα εκτεθειμένος» και συνέχισε λέγοντας πως «η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αποτελεί κόλαφο στη προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εργαλειοποιήσει τη Δικαιοσύνη και να μετατρέψει το σκάνδαλο Novartis σε δήθεν σκευωρία».

«Το σκάνδαλο Novartis είναι πλέον και με τη βούλα της Δικαιοσύνης υπαρκτό. Η απόπειρα συγκάλυψής του κατέρρευσε παταγωδώς», δήλωσε ο Ν. Ηλιόπουλος και καταλήγει:

«Η μέρα που η χώρα θα απαλλαγεί από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι μια καλή μέρα για το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία. Γιατί θα ανοίξει εκ νέου ο δρόμος για την απονομή δικαιοσύνης και στο σκάνδαλο Novartis που τόσο ζημίωσε το δημόσιο

Δείτε επίσης