Πολιτική

Θ αποχωρήσει από τη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας - Ονομαστηκέ ψηφοφορία ζήτησε το ΚΚΕ

Ο Αλέξης Τσίπρας αφού δεσμεύτηκε ότι το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κας Κεραμέως θα μείνει στα χαρτιά

Θ αποχωρήσει από τη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας - Ονομαστηκέ ψηφοφορία ζήτησε το ΚΚΕ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Θα απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία για νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ, ενώ αίτημα ονοματικής ψηφοφορίας, τόσο επί της αρχής του νομοσχεδίου και επί του άρθρου 296 για τα πανεπιστημιακά δάση, κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Την ίδια ώρα αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή κατά την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια προανήγγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα συνέδεσε την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ και με τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου για το Πολυτεχνείο που προκάλεσαν σάλο αντιδράσεων.

«Δεν μπορούμε να σας νομιμοποιήσουμε σήμερα δεν θα είμαστε εδώ όταν θα ψηφίζετε αυτό το έκτρωμα για τη δημόσια εκπαίδευση. Θα σας αφήσουμε μόνους σας με τους υβριστές της Δημοκρατίας» τόνισε χαρακτηριστικά στο τέλος της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης Αλέξης Τσίπρας: «Έπρεπε να παρέμβει ο πρωθυπουργός με όρους χαμαιτυπείου και να αποκαλεί τσογλάνια τους πολιτικούς του αντιπάλους;

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας αφού δεσμεύτηκε ότι το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κας Κεραμέως θα μείνει στα χαρτιά, τόνισε:

«Δεν μπορούμε να σας νομιμοποιήσουμε σήμερα. Δεν θα είμαστε εδώ όταν εσείς θα ψηφίζετε αυτό το έκτρωμα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θα σας αφήσουμε μόνους σας με τους υβριστές του δημόσιου πανεπιστημίου, με τους υβριστές της Δημοκρατίας. Γιατί όποιος υβρίζει το πανεπιστήμιο, όποιος αναθεωρεί τη σύγχρονη ιστορία του τόπου, είναι και υβριστής της Δημοκρατίας. Εμείς θέλουμε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο χωρίς ταξικούς φραγμούς γιατί ονειρευόμαστε μία ανοιχτή κοινωνία. Και θα το πετύχουμε.

Δείτε επίσης