Πολιτική

Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο από τουρκικά αεροσκάφη

Παράλληλα με τις φωτογραφίες και τη ρητορική για δήθεν εξοπλισμό των νησιών η Άγκυρα συνεχίζει το ... χαβά της με ρεκόρ παραβιάσεων στο Αρχιπέλαγος.

Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο από τουρκικά αεροσκάφη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Παράλληλα με την προκλητική ρητορική η Τουρκία συνεχίζει το μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο με μαχητικά, μη επανδρωμένα και κατασκοπευτικά αεροσκάφη.

Μαζί με τις φωτογραφίες και τη ρητορική για δήθεν εξοπλισμό των νησιών η Άγκυρα συνεχίζει το ... χαβά της με ρεκόρ παραβιάσεων στο Αρχιπέλαγος.

Έτσι σήμερα, συνολικά 20 αεροσκάφη προέβησαν σε 96 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου, ενώ δύο από αυτές ήταν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα, επτά σχηματισμοί αποτελούμενοι από 15 μαχητικά F-16, 2 κατασκοπευτικά CN-235 και τρία μη επανδρωμένα, προέβησαν σε 12 παραβάσεις των κανόνων εναερίας κυκλοφορίας και σε 96 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου. Οι 32 παραβιάσεις έγιναν από τα CN-235, οι 45 από τα UAV και οι 19 από τα μαχητικά).

Άμεσα κινήθηκε η διαδικασία αναχαίτισης από ελληνικά αεροσκάφη, ενώ σημειώθηκαν δύο εμπλοκές. Τέσσερις από τους σχηματισμούς έφεραν οπλισμό.

Δείτε επίσης