Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η Ελλάδα σημειώνει τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση πληθωρισμού στην Ευρωζώνη

Πως αξιολογούν οι τομεάρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης-Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης. τα σημερινά προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat

Η Έφη Ατχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης αξιολογούν τα σημερινά προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Μέσα σε δύο μόλις μέρες τα επίσημα στοιχεία ακυρώνουν ολοσχερώς το κυβερνητικό success story, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τη δεινή πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα μας».

Τα παραπάνω επισημαίνουν σε κοινή δήλωση τους οι Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δύο τομεάρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ αναφέρουν ειδικότερα ότι «τα σημερινά προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat αποτυπώνουν τον πληθωρισμό Σεπτεμβρίου για την Ελλάδα να έχει εκτοξευθεί στο 12,1%, σταθερά υψηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και έχοντας μάλιστα σημειώσει τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης». Επιπλέον τονίζουν ότι «μόλις χθες επιβεβαιώθηκε από την Eurostat ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις 4 χώρες της ΕΕ όπου το ποσοστό πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας αυξήθηκε μεταξύ 2019-2021», «ενώ τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι τα ασθενέστερα νοικοκυριά ξοδεύουν το 80% του εισοδήματος σε ενοίκιο και τρόφιμα, ήδη από το 2021».

Κατηγορούν την κυβέρνηση της ΝΔ ότι την ίδια ώρα «αρνείται πεισματικά να μειώσει έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα» και ότι «απέναντι στο τσουνάμι των ανατιμήσεων σε ενέργεια και τρόφιμα που οδηγεί σε απόγνωση εργαζόμενους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η κυβέρνηση επιμένει στην επιδότηση της αισχροκέρδειας».

Η κ. Αχτσιόγλου και ο κ. Χαρίτσης υποστηρίζουν ότι «η ελληνική κοινωνία δεν έχει άλλα περιθώρια» και πως «μόνη λύση μια προοδευτική κυβέρνηση που θα προστατεύσει την κοινωνία και θα συγκρουστεί με τον πυρήνα της ακρίβειας»

Δείτε επίσης