Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης από Πράγα: «Είδαν οι εταίροι ποιος προκαλεί εντάσεις» - «Ανοιχτή η πόρτα του διαλόγου»

«Η Ελλάδα απαντά πάντα με αυτοπεποίθηση όταν προκαλείται» - «Δεν κλείνουμε την πόρτα του διαλόγου» - Στο «κενό» το σόου Ερντογάν

Κ. Μητσοτάκης από Πράγα: «Είδαν οι εταίροι ποιος προκαλεί εντάσεις» - «Ανοιχτή η πόρτα του διαλόγου»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Είδαν οι εταίροι ποιος προκαλεί και υψώνει τους τόνους» είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των «27» της ΕΕ στην Πράγα την Παρασκευή, αναφερόμενος στο λεκτικό επεισόδιο που είχαν οι δύο ηγέτες χθες, με φόντο το νέο σόου Ερντογάν.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «η Ελλάδα ουδέποτε προκαλεί, απαντά πάντα με αυτοπεποίθηση όταν προκαλείται» προσθέτοντας πως «είχα την ευκαιρία ενώπιων των ηγετών να επαναλάβω αυτά που είπα και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ».

«Δεν νοείται να κατηγορείται η Ελλάδα ότι αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο, όταν η Τουρκία θέτει ακόμα και ζητήματα κυριαρχίας των νησιών» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος τόνισε ότι «είναι αδύνατον να υπάρξει εκτόνωση όσο συνεχίζεται αυτή η ρητορική».

Παρόλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η Ελλάδα δεν κλείνει την πόρτα του διαλόγου» τονίζοντας ότι «έχουμε τη βεβαιότητα ότι έχουμε με το μέρος μας το διεθνές δίκαιο».

Όπως εξάλλου εξήγησε ο Έλληνας πρωθυπουργός για όσα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης στο δείπνο των ηγετών στη Σύνοδο της Πράγας «ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αντιληφθούν ακόμα και συνάδελφοί μου που δεν γνωρίζουν αρκετά για το θέμα ποιος είναι αυτός που προκαλεί και υψώνει τους τόνους και ποια χώρα υπερασπίζεται με αυτοπεποίθηση τα δικαίωματά της».

Δείτε επίσης