Πολιτική

Εισήγηση για «εκλογικό» ανασχηματισμό, η αντίδραση Μητσοτάκη

Πάνω στο γραφείο του πρωθυπουργού εισήγηση για έναν σαρωτικό και δομικό ανασχηματισμό, προκειμένου η κυβέρνηση να κάνει ένα γενναίο «restart»

Εισήγηση για «εκλογικό» ανασχηματισμό, η αντίδραση Μητσοτάκη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μια πληροφορία που μέχρι σήμερα δεν ήταν ευρέως γνωστή έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι γνωρίζαμε. Την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στους ανασχηματισμούς των υπουργικών συμβουλίων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο πρωθυπουργός εδώ και περίπου έναν μήνα, ίσως και λίγο παραπάνω, είχε στο γραφείο του εισήγηση για έναν σαρωτικό και δομικό ανασχηματισμό, προκειμένου η κυβέρνηση να κάνει ένα γενναίο «restart» και να ξεκινήσει την τελική ευθεία μέχρι τις κάλπες.

Η εισήγηση αυτή έγινε κυρίως μετά την υπόθεση Πάτση και παρέμεινε ενεργή εξαιτίας και της υπόθεσης των παρακολουθήσεων.

Έναν ανασχηματισμό στον οποίο είπε «όχι» ευθύς εξαρχής, χωρίς να αφήσει περιθώρια συζητήσεων.

Η πρόταση προς τον πρωθυπουργό περιείχε τα εξής χαρακτηριστικά:

-Την αλλαγή σε δομικά χαρακτηριστικά της κυβέρνησης όπως π.χ. την ίδρυση ενός αυτοτελούς υπουργείου για το ταμείο ανάκαμψης. Ένα σενάριο που είχε συζητηθεί και στο παρελθόν αλλά δεν είχε εξελιχθεί.

-Την είσοδο μεγαλύτερου αριθμού βουλευτών της ΝΔ στο νέο σχήμα, προκειμένου να υπάρξει το απαραίτητο «φρεσκάρισμα» ενόψει εθνικών εκλογών.

-Την απομάκρυνση πολλών υφυπουργών και την αναβάθμιση σημερινών γενικών γραμματέων ώστε να επιβραβευτούν για το έργο τους.

Η άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ακόμα και να μπει σε μία τέτοια κουβέντα φαίνεται να εδράζεται στην πεποίθηση του ότι μία τέτοια πρωτοβουλία θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε, ειδικά στην παρούσα συγκυρία. Δεν αποτελεί μυστικό άλλωστε το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν αρέσκεται στις πολλές αλλαγές ανάμεσα στους συνεργάτες του κάτι που ισχύει και με τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου.

Αρκεί να μετρήσει κάποιος τις αλλαγές που έκανε ο πρωθυπουργός από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι σήμερα για να αντιληφθεί ότι οι ανασχηματισμοί δεν είναι της επιλογής του.

Δείτε επίσης