Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσωπο της καμπάνιας της ΝΔ

Προβληματισμός για τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσωπο της καμπάνιας της ΝΔ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πολύ κατώτερη των προσδοκιών δείχνει να είναι η ανταπόκριση των Ελλήνων του εξωτερικού για συμμετοχή στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αιτήσεις που έχουν ήδη κατατεθεί στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών είναι λιγότερες από 5.000, αριθμός που μοιάζει απογοητευτικός. Το γιατί κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι το γνωρίζει όμως έμπειροι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν έγινε η σωστή επικοινωνία προς όλους όσοι δυνητικά μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα αυτό. Γι' αυτό και μέχρι στιγμής η συμμετοχή είναι εξαιρετικά μικρή.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ενημερωθεί για την συγκεκριμένη εικόνα και ετοιμάζονται να λάβουν τα μέτρα τους προκειμένου, εάν είναι δυνατό, ο αριθμός να ανέβει το προσεχές διάστημα μέχρι την προκήρυξη των εκλογών. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζονται επικοινωνίες του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας, με οργανώσεις του εξωτερικού με στόχο την κινητοποίηση, ενώ ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Λονδίνο έκανε σχετική αναφορά.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι ο τελικός αριθμός των αιτήσεων θα ανέβει κατά πολύ όταν πλέον οι κάλπες θα είναι ορατές, μια και ακόμα αποτελούν ένα θεωρητικό ενδεχόμενο παρά τη φράση του κ.Μητσοτάκη ότι «μύρισαν...εκλογές».

Στο κυβερνών κόμμα υπάρχει αισιοδοξία ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που κατοικούν εκτός συνόρων μπορεί να αποτελέσει ακροατήριο για τον κ.Μητσοτάκη, κάτι που θα δώσει έναν ακόμα λόγο για να φτάσει το μήνυμα πιο γρήγορα στους αποδέκτες του.

Την ίδια ώρα στην τελική ευθεία μπαίνει η συγκρότηση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων. Η εντολή που έχει δώσει το Μέγαρο Μαξίμου είναι οι απαραίτητες διαδικασίες να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου γιαυτό και οι προετοιμασίες είναι πλέον «πυρετώδεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λίστες είναι σχεδόν έτοιμες και αυτό που απομένει είναι ορισμένες θέσεις κυρίως σε περιφέρειες της Βορείου Ελλάδας. Παράλληλα, οι πρώτες παρουσιάσεις από τις διαφημιστικές εταιρίες που θα αναλάβουν την προεκλογική καμπάνια της ΝΔ έχουν γίνει και σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή ο κεντρικός άξονας θα είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα του κ.Μητσοτάκη θα είναι δύο στοιχεία πάνω στα οποία θα βασιστεί η «γαλάζια» καμπάνια στο δρόμο προς τις κάλπες του 2023.

Δείτε επίσης