Πολιτική

Γκάλοπ RASS: Η ΝΔ προηγείται 7,8% του ΣΥΡΙΖΑ

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Γκάλοπ RASS: Η ΝΔ προηγείται 7,8% του ΣΥΡΙΖΑ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

H Νέα Δημοκρατία προηγείται 7,8% σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS για τo Action 24, που παρουσιάστηκε σήμερα το απόγευμα.

Η διαφορά κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει είναι σχεδόν σταθερή, η ΝΔ λαμβάνει 31,3%, ο
ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 23,5%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εμφανίζει ένα υψηλό ποσοστό που φτάνει το 13.8%, ότι το ΚΚΕ δείχνει να παίρνει πάνω από 6% (συγκεκριμένα 6,2%), αλλά και ότι σε περίπτωση που επιβεβαιωνόταν, θα είχαμε εξακομματική Βουλή, καθώς και το ΜέΡΑ25 λαμβάνει πάνω από 3% (3,3% συγκεκριμένα). Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9,1%.

Επίσης, μεγάλη είναι η διαφορά της ΝΔ στην παράσταση νίκης σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι θα επικρατήσει στις επόμενες εκλογές σε ποσοστό 75,1%, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση λαμβάνει 14,5%.

Ακρίβεια και ανατιμήσεις

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πανελλαδική έρευνα, έντονη είναι η ανησυχία των πολιτών για το οικονομικό τους μέλλον (79,3%) και παρά το γεγονός ότι τους απασχολεί η ακρίβεια, θεωρούν ότι οι ανατιμήσεις στην αγορά είναι πρωτίστως αποτέλεσμα της διεθνούς συγκυρίας (57,3%) και κατά δεύτερο λόγο ευθύνη της κυβέρνησης (41,7%).

Ακόμη, δεν θεωρούν ότι το καλάθι του νοικοκυριού σε αυτή τη φάση έχει αποδώσει (μάλλον δεν έχει αποδώσει - δεν έχει αποδώσει: 69,4%).

«Στο μέτρο που πρέπει» εκτιμούν σχεδόν οι μισοί πολίτες (48,6%) ότι είναι η πολιτική της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά θέματα.

Στο απευκταίο ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία δηλώνουν πως αισθάνονται πιο ασφαλείς με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 51,7%, σε σχέση μόλις με το 11,9% για τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι πολίτες θεωρούν ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (47,9%), σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα (20,6%). Μάλιστα, η απάντηση «Κανένας» συγκεντρώνει ποσοστό 30,1%.

Όσον αφορά το θετικό ισοζύγιο δημοτικότητας, σε αυτό στην κορυφή βρίσκεται ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης. -είναι οι δύο με θετικό πρόσημο.

Δείτε επίσης