Πολιτική

Οικονόμου:Πάνω από 10 χιλιάδες νέοι αιτήθηκαν την Ευρωπαική Κάρτα Νέων

Χορηγείται, για πρώτη φορά, δωρεάν, μέσω της συνεργασίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.

Οικονόμου:Πάνω από 10 χιλιάδες νέοι αιτήθηκαν την Ευρωπαική Κάρτα Νέων
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Περισσότεροι από 10 χιλιάδες νέοι υπέβαλαν αίτηση για την δωρεάν χορήγηση της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, ανέφερε σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου σε ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε:

«Με_σχέδιο μέσα σε λίγες μέρες περισσότεροι από 10.000 νέοι έχουν υποβάλει αίτηση για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, που χορηγείται, για πρώτη φορά, δωρεάν, μέσω της συνεργασίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης. @K_Hatzidakis @nkerameus»

Μεγάλο ενδιαφέρον από τους νέους της χώρας μας για την απόκτηση της Ευρωπαικής Κάρτας Νέων που χορηγείται για πρώτη φορά δωρεάν μέσω της Δημόσιας υπηρεσίας Απασχόλησης με το Ίδρυμα Νεολαίας αλλά και το υπουργείο Δια Βίου Μάθησης.

Ήδη περισσότεροι από 10.000 νέοι έχουν υποβάλει αίτηση για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, την οποία μπορούν να αποκτήσουν όλοι οι άνεργοι ηλικίας έως 30 ετών, όλοι οι μαθητές των 50 Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας, σπουδαστές ηλικίας έως 30 ετών των 31 ΙΕΚ της ΔΥΠΑ.

Η συγκεκριμένη κάρτα που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σε 37 Ευρωπαικές χώρες απευθύνεται σε νέους, ηλικίας 13 έως 30 ετών, και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και προϊόντα στην Ελλάδα.

Οι κάτοχοι της Ευρωπαικής Κάρτας Νέων θα μπορούν να απολαύσουν εκπτώσεις και προσφορές σε προϊόντα και υπηρεσίες σε τομείς όπως εκπαίδευση, τουρισμό, μεταφορές, πολιτισμό, υγεία, αθλητισμό, διασκέδαση, εστίαση, τηλεφωνία κ.α.

Η κάρτα που είναι εκπτωτική μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε 146 καταστήματα της Vodafone, που συνεργάζονται για τον σκοπό αυτό με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Επίσης η κάρτα περιλαμβάνεται στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων σε Αθήνα (Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθέριος) και Θεσσαλονίκη (Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Α’ προβλήτα, Κτίριο Γραφείων ΟΛΘ Δημόσιας Αρχής Λιμένων).

Η συνολική δαπάνη της κάρτας αναμένεται να ανέλθει στα 700.000 ευρώ και θα καλυφθεί από τη ΔΥΠΑ για τους πρώτους 116.666 νέους που θα υποβάλουν αίτηση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μόνο ηλεκτρονικά στην διεύθυνση:

https://europeanyouthcard.gr/home/el/.

Διευκρινίσεις για Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Εκείνο που θα πρέπει να γνωρίζουν οι νέοι που θα θελήσουν να αποκτήσουν την κάρτα είναι ότι πρόκειται για εκπτωτική και όχι πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και ισχύει για έναν χρόνο.

Το πρόγραμμα της κάρτας στην Ελλάδα υλοποιείται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Περισσότεροι από έξι εκατομμύρια νέοι σε όλη την Ευρώπη είναι κάτοχοι της κάρτας, με πρόσβαση σε περισσότερες από 43.500 προσφορές.

Στην Ελλάδα συμμετέχουν 378 επιχειρήσεις και φορείς στο πρόγραμμα, που καλύπτουν πολλούς και διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας, όπως:

-Μεταφορές: αστικές/υπεραστικές συγκοινωνίες και σιδηροδρομικές μεταφορές, με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 50%.

-Εκπαίδευση: προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ελληνικών πανεπιστημίων, Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), σχολές ξένων γλωσσών και μαθήματα χορού, με εκπτώσεις έως 30% επί των προσφερόμενων προγραμμάτων.

-Τουρισμός: ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping, hostels και ενοικιάσεις αυτοκινήτων, με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 15%.

-Πολιτισμός: κινηματογράφοι, θέατρα, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις και συναυλίες, με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 20%.

-Καταστήματα: ρούχα, οπτικά, κομμωτήρια, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, ποδήλατα και είδη σπιτιού/δώρων, με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 15%.

-Διασκέδαση/Φαγητό: εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες, με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 25%.

-Υγεία: κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και ιατροί, με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 30%.

-Αθλητισμός: γυμναστήρια, μαθήματα εκμάθησης σπορ και υπαίθρια σπορ, με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 50%.

-Υπηρεσίες: τηλεφωνία, Internet, ασφάλειες, λογιστικά, εκτυπώσεις και επισκευές, με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 20%.

-Ομορφιά: κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής, με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 20%.

Στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (europeanyouthcard.gr) βρίσκεται αναρτημένη η λίστα με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις

https://europeanyouthcard.gr/ευρωπαικη-καρτα-νεων/καταλογοσ-εκπτώσεων

Δείτε επίσης