Πολιτική

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα γιατί δεν ήρε την ασυλία Καμμένου

Σε βάρος του οποίου είχε κατατεθεί μήνυση απο την Ντόρα Μπακογιάννη για δυσφήμιση

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο  καταδίκασε την Ελλάδα γιατί δεν ήρε την ασυλία Καμμένου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) καταδίκασε σήμερα την Ελλάδα επειδή το 2018 είχε αρνηθεί να άρει την ασυλία του τότε υπουργού Άμυνας και βουλευτή Πάνου Καμμένου, σε βάρος του οποίου είχε κατατεθεί μήνυση για δυσφήμηση.

Το 2018 η βουλευτής Θεοδώρα Μπακογιάννη, αδελφή του νυν πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε παρευρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια ημέρα που είχε δεχθεί αυτή την πρόσκληση, ο υπουργός Άμυνας της τότε κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος, είχε δημοσιεύσει στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ένα προσβλητικό γι' αυτήν μήνυμα.

Η Θεοδώρα Μπακογιάννη, η οποία είναι επίσης πρώην δήμαρχος των Αθηναίων και πρώην υπουργός Εξωτερικών, είχε προσφύγει στα ποινικά δικαστήρια για δυσφήμιση, όμως το ελληνικό κοινοβούλιο είχε αρνηθεί να άρει την ασυλία του υπουργού.

«Η άρνηση να αρθεί η ασυλία του υπουργού εμπόδισε άμεσα την πρόσβαση της κ. Μπακογιάννη σε δικαστήριο και συνεπώς τη δυνατότητά της να προστατεύσει τη φήμη της», αποφάνθηκαν οι δικαστές του ΕΔΔΑ στο Στρασβούργο.

Εξάλλου, «η συμπεριφορά του Π.Κ. έναντι της κ. Μπακογιάννη -η δημοσίευση ενός μηνύματος στο Twitter που εμφανίζεται ως δυσφημιστική- δεν είχε καμιά σχέση με τις δραστηριότητες τις οποίες εκείνος ασκούσε μέσα στο πλαίσιο των υπουργικών ή κοινοβουλευτικών καθηκόντων του», πρόσθεσαν οι δικαστές.

Η Αθήνα οφείλει να καταβάλει στην ενάγουσα 5.000 ευρώ ως ηθική αποζημίωση.

Δείτε επίσης