Πολιτική

Γεωργαντάς:«Έχει αρχίσει η πίστωση στους λογαριασμούς των αγροτών»

Τι δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για τους κτηνοτρόφους, τις εκλογές και για το Market Pass

Γεωργαντάς:«Έχει αρχίσει η πίστωση στους λογαριασμούς των αγροτών»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Καλεσμένος του ΣΚΑΪ ήταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος μίλησε τόσο για το Market Pass όσο και για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Σε ότι αφορά το «Market Pass» υπενθύμισε τα κριτήρια για να δοθεί το επίδομα με την πλατφόρμα να ανοίγει τον Φεβρουάριο, ενώ τόνισε ότι «υπάρχει και ένα περιουσιακό όριο. Πχ ένα ζευγάρι που έχει περιουσιακά στοιχεία άνω των 400.000 ευρώ, δεν δικαιούται το Market Pass».

Σε ότι αφορά τους αγρότες τόνισε ότι «έχει αρχίσει η πίστωση στους λογαριασμούς των αγροτών περίπου 900 εκατ. ευρώ των επιδοτήσεων που είναι η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης για το λεγόμενο πρασίνισμα και από το μεσημέρι και μετά θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς τους.

Και χθες έγινε η εξόφληση των 60 εκατ. ευρώ για την αγορά των λιπασμάτων».

Ο κ. Γεωργαντάς επεσήμανε ότι «κανένα μέτρο δεν μπορεί να απαλλάξει πλήρως από το βάρος της παραγωγής τους αγρότες, όμως καλύπτουμε μεγάλο μέρος της αύξησης.


Η στήριξή μας είναι διαρκής και με το πετρέλαιο και με το αγροτικό ρεύμα όπου οι ενισχύσεις επίσης είναι σημαντικές. Στηρίζουμε χωρίς να ξεφεύγουμε δημοσιονομικά.

Σε ότι αφορά τους κτηνοτρόφους, σημείωσε ότι «είχαν πρόβλημα την Άνοιξη. Νομίζω τώρα η κατάσταση έχει εξισορροπήσει. Έχουν καλές τιμές, σίγουρα χρειάζονται στήριξη επιπλέον. Μας έχει μείνει η ενίσχυση για την αγορά των ζωοτροφών που θα γίνει άμεσα και αυτό, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαστε κοντά και από το νέο έτος για να τους στηρίξουμε».

Τέλος, ο κ. Γεωργαντάς αναφερόμενος στις εκλογές, τις τοποθέτησε «τέλος Άνοιξης, αρχές καλοκαιριού».

Δείτε επίσης