Πολιτική

Οι λόγοι που οδηγούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε κάλπες τον Απρίλιο

Οι Κυριακές του Απριλίου στο επίκεντρο

Οι λόγοι που οδηγούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε κάλπες τον Απρίλιο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ακόμα και στους πιο στενούς του συνεργάτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για την Κυριακή των εκλογών.

Στην κλειστή σύσκεψη εργασίας με θέμα την εκλογική προετοιμασία της ΝΔ, ο πρωθυπουργός δεν αποκάλυψε ποιά ακριβώς ημερομηνία θα στήσει τις κάλπες, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που τον θέλει αποφασισμένο να τηρήσει απαρέγκλιτα τις συνταγματικές προθεσμίες. Η επιλογή του πάντως μέσω διαρροής να επιβεβαιώσει τον βασικό του σχεδιασμό περί εκλογών το δίμηνο Απριλίου Μαϊου αποδεικνύει ότι όλα οδηγούν στις κάλπες εντός του Απριλίου.

-Οι καλές καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν την περίοδο εκείνη που θα κάνουν πιο εύκολες τις μετακινήσεις των ετεροδημοτών.

-Το τέλος του χειμώνα και της ταλαιπωρίας που θα έχουν προκαλέσει οι χαμηλές θερμοκρασίες εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.

-Η υλοποίηση, μέχρι τότε, μιας σειράς στόχων που θα ενισχύσουν το κοινωνικό αποτύπωμα της κυβέρνησης.

Κορυφαίος όλων η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, την 1η Απριλίου.

-Οι τουρκικές εκλογές πιθανότατα θα διεξαχθούν είτε στις 30 Απριλίου είτε για τις 14 Μαίου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν φαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ως κεντρικό του στόχο να κάνει τις εκλογές μία από τις Κυριακές του Απριλίου.

Πιο πιθανή είναι αυτή της 9ης Απριλίου, παρά το γεγονός ότι είναι η Κυριακή των Βαϊων και ήδη η εκκλησία ανεπισήμως διατυπώνει ορισμένες ενστάσεις.

Δείτε επίσης