Πολιτική

Qatargate: Η οικογένεια Παντσέρι στο στόχαστρο της Εισαγγελίας του Μιλάνου

Ξεκινά έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Στο επίκεντρο η φοροτεχνικός της οικογένειας. Πως «έκαψε» τους Παντσέρι ο Τζιόρτζι

Qatargate: Η οικογένεια Παντσέρι στο στόχαστρο της Εισαγγελίας του Μιλάνου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση του Qatargate. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο στο Μιλάνο θα ξεκινήσει έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από την οικογένεια Παντσέρι που εμπλέκεται στο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, πρόκειται να αρχίσει σύντομα η έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από την οικογένεια Παντσέρι.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η νέα αυτή δραστηριότητα της εισαγγελίας του Μιλάνου θα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας Ιταλών και Βέλγων εισαγγελέων.

Οι Βέλγοι δικαστικοί μαζί με τον υπεύθυνο της όλης έρευνας για την υπόθεση χρηματισμού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μισέλ Κλες, παρέμειναν το προηγούμενο διήμερο στην ιταλική συμπρωτεύουσα.

Στο επίκεντρο της έρευνας η φοροτεχνικός του Παντσέρι

Πιο αναλυτικά, η «ιταλική έρευνα» σε μια πρώτη φάση θεωρείται πιθανόν να επικεντρωθεί στη δραστηριότητα της φοροτεχνικού της οικογένειας Παντσέρι, Μόνικα Μπελίνι, η οποία βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό μετά την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς των Βρυξελλών, φέρεται να μπορεί να έπαιξε κύριο ρόλο σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω της εταιρίας Εquality Consultancy, η οποία δημιουργήθηκε το 2018 και έκλεισε τρία χρόνια αργότερα. «Μέλη της, μεταξύ των άλλων, ήταν και συγγενείς του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, πρώην βοηθού του Αντόνιο Παντσέρι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», γράφει η εφημερίδα Il Fatto Quotidiano.

H ιταλική εφημερίδα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπενθυμίζει ότι ο ίδιος ο Τζιόρτζι, σε ανάκρισή του, είπε ότι «η φοροτεχνικός Μπελίνι φέρεται να είχε σημαντικό ρόλο στον "επαναπατρισμό" μετρητών που προέρχονταν από το Κατάρ και να δημιούργησε, μαζί με την κόρη του Αντόνιο Παντσέρι, Σίλβια, μια δομή εταιριών με στόχο να εγγυηθεί ροή χρημάτων που να μοιάζει νόμιμη».

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, πάντως, μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας του Αντόνιο Παντσέρι με την Εισαγγελία των Βρυξελλών και τις νέες ανακρίσεις του, θεωρείται πολύ δύσκολο να μπορέσουν να προκύψουν καινούρια, καθοριστικά στοιχεία για την όλη υπόθεση, από ενδεχόμενη ιταλική αυτόνομη δικαστική έρευνα.

Δείτε επίσης