Πολιτική

Προβάδισμα ΝΔ στους αναποφάσιστους, τα ευρήματα των κυλιόμενων ερευνών

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρωθυπουργικό γραφείο έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα από τα ποιοτικά και ποσοστικά στοιχεία κυλιόμενων δημοσκοπήσεων

Προβάδισμα ΝΔ στους αναποφάσιστους, τα ευρήματα των κυλιόμενων ερευνών
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στην τελική ευθεία μπαίνουν τα κομματικά επιτελεία καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την προκήρυξη των εκλογών. Στο Μέγαρο Μαξίμου σε σχεδόν καθημερινή βάση λαμβάνουν ποιοτικά και ποσοστικά στοιχεία κυλιόμενων δημοσκοπήσεων, τα οποία αποτελούν μια παράμετρο για τη χάραξη της στρατηγικής.

Μετά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρωθυπουργικό γραφείο έχουν φτάσει έρευνες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:

* Η ΝΔ κινείται σε υψηλά επίπεδα. Το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος στην πρώτη κάλπη κινείται μεταξύ 32% -34%. Ένα ποσοστό που εφόσον επιβεβαιωθεί θα βάλει τις βάσεις για τον μεγάλο στόχο της ΝΔ, την αυτοδυναμία στην κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής. Στο Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζουν την προεκλογική τους καμπάνια που θα είναι εστιασμένη στην ξεκάθαρη σύγκριση Μητσοτάκη -Τσίπρα και σε ερωτήματα διλημματικού χαρακτήρα.

* Ψηλά δείχνει να βρίσκεται και ο ΣΥΡΙΖΑ με το ποσοστό του να είναι από 28%-30%. Είναι φανερό ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκρατεί ένα σημαντικό μέρος της εκλογικής δύναμης του 2019 και δείχνει να επωφελείται τόσο από την συμπίεση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όσο και σε ένα βαθμό από την λεγόμενη αντισυστημική ψήφο.

* Το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ καταγράφει πτωτική πορεία και οριακά αγγίζει πλέον την περίοδο αυτή το διψήφιο ποσοστό. Ορισμένες μάλιστα μετρήσεις το φέρουν και ελάχιστα κάτω του 10%.

* To μεγαλύτερο κομμάτι των λεγόμενων αναποφάσιστων δηλώνουν ότι στην κάλπη αν πάνε τελικά θα προτιμήσουν την ΝΔ. Πιο συγκεκριμένα τέσσερις στους δέκα αναποφάσιστους δηλώνουν ότι θα στηρίξουν τελικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η εικόνα πλέον είναι ξεκάθαρη για τον σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου. Όσο πιο λίγα κόμματα εντός του κοινοβουλίου, τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες η ΝΔ να «κατακτήσει» το 151.

Την ίδια ώρα η συζήτηση για την Κυριακή των εκλογών παραμένει σε πρώτο πλάνο, μετά και τον «χρησμό» του πρωθυπουργού επί ιαπωνικού εδάφους. Παρότι ακόμα και οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού δε διαρρέουν κάποια πληροφορία, είναι ξεκάθαρο ότι το βασικό σενάριο λέει ότι οι πρώτες κάλπες θα στηθούν εντός του Απριλίου.

Δείτε επίσης