Πολιτική

Με την επιστροφή Μητσοτάκη από Βρυξέλλες ανεβαίνουν οι προεκλογικοί ρυθμοί

Σύμφωνα πληροφορίες, οι ανακοινώσεις για την προκήρυξη των εκλογών και τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια θα γίνουν το αργότερο μέχρι τις 10 Μαρτίου 

Με την επιστροφή Μητσοτάκη από Βρυξέλλες ανεβαίνουν οι προεκλογικοί ρυθμοί
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες, η κυβέρνηση μπαίνει ουσιαστικά στην τελική ευθεία που οδηγεί στην προκήρυξη των εκλογών. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, παρότι κανείς δεν επιβεβαιώνει τίποτα επισήμως, οι ανακοινώσεις θα γίνουν το αργότερο μέχρι τις 10 Μαρτίου. Μαζί μάλιστα με τη διάλυση της Βουλής, πληροφορίες θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δημοσιοποιεί παράλληλα τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια δίνοντας το «σήμα» για τις κάλπες.

Από την ερχόμενη λοιπόν εβδομάδα το Μέγαρο Μαξίμου μπαίνει σιγά-σιγά σε μόνιμους εκλογικούς ρυθμούς. Οι περιοδείες του πρωθυπουργού θα πυκνώσουν και η παρουσία του μπροστά σε κομματικό ακροατήριο θα αυξηθούν.

Η αρχή θα γίνει τη Δευτέρα και την Τρίτη όταν ο κ.Μητσοτάκης θα βρεθεί στη Δυτική Μακεδονία. Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα, Αμύνταιο θα είναι οι πόλεις που θα επισκεφτεί ο πρωθυπουργός, ακολουθώντας το γνωστό πλέον μοντέλο με τις συνεντεύξεις τύπου σε τοπικά ΜΜΕ.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα περιλαμβάνει και περιοδείες εντός του λεκανοπεδίου μια και το κυβερνών κόμμα κυνηγάει την πρωτιά στην Αττική προκειμένου να δοθεί ώθηση στο πανελλαδικό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, το σενάριο αναβολής των τουρκικών εκλογών εξαιτίας του φονικού σεισμού αρχίζουν και προκαλούν συζητήσεις στην κυβέρνηση με αφορμή την ημερομηνία των δικών μας εκλογών. Μπορεί μέχρι σήμερα κανείς να μην γνωρίζει την Κυριακή που έχει επιλέξει ο πρωθυπουργός να στήσει κάλπες, όμως, όλοι εκτιμούν ότι το πλέον βασικό σενάριο είναι η 9η Απριλίου.

Μετά λοιπόν την πιθανότητα αναβολής των εκλογών στη γειτονική μας χώρα, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για την 14η Μαίου, κάποιοι σεναριολογούν ότι αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να επιλέξει τελικά ως ημερομηνία της πρώτης κάλπης την 14 Μαίου.

Πάντως, οι περισσότεροι επισημαίνουν, έστω και χαμηλόφωνα, ότι η αναβολή στην Τουρκία ενισχύει το σενάριο οι εκλογές κάλπες να στηθούν στις 9 Απριλίου, μιας και με τον τρόπο αυτό η όποια ελληνική κυβέρνηση προκύψει θα σχηματιστεί πολύ πριν τις εκλογικές διαδικασίες στην Τουρκία.

Δείτε επίσης