Πολιτική

«Κληρώνει» για το μέλλον του Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ - Διαγραφή αποφασίζει ο Τσίπρας;

Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο στις 5 - Θα τραβήξουν χωριστούς δρόμους; - Τα μηνύματα της Κουμουνδούρου και η νέα ανάρτηση του Σφακιανού βουλευτή

«Κληρώνει» για το μέλλον του Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ - Διαγραφή αποφασίζει ο Τσίπρας;
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, αφού προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί, αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και σφοδρές αντιδράσεις στα κόμματα της Αντιπολίτευσης, τίθεται σήμερα στην κρίση του Εκτελεστικού Γραφείου του Κόμματος.

Το κομματικό όργανο συνεδριάζει σήμερα στις 17:00 το απόγευμα και αναμένεται να λάβει οριστικές αποφάσεις για το μέλλον του Σφακιανού βουλευτή.

Η απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα δείξει εάν θα υπάρξει οριστική ρήξη ανάμεσα στις δύο πλευρές, ή αν θα εξευρεθεί κάποια άλλη λύση, που αυτή τη στιγμή δεν είναι ορατή, ώστε Πολάκης και ΣΥΡΙΖΑ να εξακολουθήσουν να βαδίζουν στον ίδιο δρόμο.

Ο Παύλος Πολάκης έχει ήδη «καρατομηθεί» από τη θέση του τομεάρχη Διαφάνειας και το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη βαρύ για αυτόν. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως υπάρχουν φωνές οι οποίες αντιδρούν στην έξοδο του βουλευτή από τα ψηφοδέλτια.

Η Κομουνδούρου έχει αποφασίσει ότι οι πρακτικές της προσωπικής πολιτικής εκτός της γραμμής του κόμματος, όπως αυτές που εφαρμόζει ο Παύλος Πολάκης, πρέπει να σταματήσουν οριστικά.

Για το λόγο αυτό από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχθεί εφεξής προσωπικές πολιτικές και ατζέντες εκτός των συλλογικών αποφάσεων ενώ εστάλη και το μήνυμα ότι τα όργανα του κόμματος δεν εκβιάζονται αναφορικά με το ποιοι θα «χωρέσουν» στα ψηφοδέλτια.

Το παρασκήνιο πίσω από την ανάρτηση

Μετά την ανάρτηση Πολάκη για το βαθύ κράτος στην οποία ταυτόχρονα έβαλε στο στόχαστρο δημοσιογράφους και δικαστές, η Κουμουνδούρου έστειλε σαφέστατο μήνυμα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ άδειασε τον Σφακιανό βουλευτή μετά την ανάρτησή του, απειλώντας να τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων.

Μάλιστα, πηγές της Κουμονδούρου τόνιζαν: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας» .

Οι ίδιες πηγές μάλιστα σημειώνουν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του».

Χθες ο Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος ανέλαβε τομεάρχης Διαφάνειας στη θέση του Πολάκη, αναφέρθηκε στη επίμαχη ανάρτηση Πολάκη για το «βαθύ κράτος» τονίζοντας πως «οι πολιτικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη όπως διατυπώθηκαν στη χθεσινή του ανάρτηση είναι απολύτως αντίθετες με τις ομόφωνα εγκεκριμένες προγραμματικές μας εξαγγελίες για τη λειτουργία του κράτους, της δικαιοσύνης και των θεσμών».

Ωστόσο αργότερα, ο κ. Ραγκούσης αποφάσισε να αξιοποιήσει την τελευταία ανάρτηση του Σφακιανού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα τις αναφορές για την Σοφία Νικολάου.

«Μετά τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παύλος Πολάκης για την αγορά πολυτελούς κατοικίας από την κ. Σοφία Νικολάου, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ» τόνισε ο κ. Ραγκούσης ο οποίος υπενθυμίζεται ότι ανέλαβε την θέση του τομεάρχη Διαφάνειας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την «καρατόμηση» Πολάκη.

Ο κ. Ραγκούσης μάλιστα υποστηρίζει ότι «η ΝΔ και ο Πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλουν να τοποθετηθούν άμεσα και δημόσια».

Η νέα ανάρτηση Πολάκη

Λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση όπου θα συζητηθεί η «υπόθεση Πολάκη» , ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε νέα ανάρτηση.

Αυτή τη φορά επιτέθηκε σε κανάλια ενώ φαίνεται πως εμμένει στα όσα έγραψε σε προηγούμενη ανάρτησή του στοχοποιώντας δημοσιογράφους.

Δείτε επίσης