Πολιτική

Οικονόμου σε Τσαπανίδου: Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο για τις ευθύνες της ανείπωτης τραγωδίας

Οικονόμου σε Τσαπανίδου: Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Εντείνεται η πολιτική κόντρα για τις ευθύνες γύρω από το φριχτό δυστύχημα στα Τέμπη. Αμέσως μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου τόνισε μεταξύ άλλων πως «αναλαμβάνει την ευθύνη» για την ανείπωτη τραγωδία, κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

«H μόνιμη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο αυτό είναι ότι τα τρένα στην Ελλάδα λειτουργούσαν τέλεια επί των ημερών του και τα διέλυσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννη Οικονόμου στην ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Οικονόμου έχει ως εξής:

«Ο Πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη που αναλογεί στην κυβέρνηση για την τραγωδία των Τεμπών. Ζήτησε συγνώμη τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους του πολιτικού συστήματος, κυβερνήσεων και διοικήσεων που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα έργο που έπρεπε να είχε τελειώσει από το 2016.

Γιατί αν το έργο είχε ολοκληρωθεί, το δυστύχημα θα μπορούσε να είχε αποτραπεί. Ταυτόχρονα εγγυήθηκε διαφάνεια στην έρευνα, την ανάδειξη των ευθυνών και τον καταλογισμό των συνεπειών.

Ενώ αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να μην ζήσουμε ξανά τέτοια τραγωδία. H μόνιμη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο αυτό είναι ότι τα τρένα στην Ελλάδα λειτουργούσαν τέλεια επι των ημερών του και τα διέλυσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους».

Αιχμές Τσαπανίδου

«Η συγνώμη και η ανάληψη ευθύνης δεν συνάδει με το "όλοι φταίνε" ούτε με ψεύτικες παραιτήσεις υπουργών που σε λίγες ημέρες θα είναι ξανά υποψήφιοι», υπογράμμιζε νωρίτερα σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Ο κος Μητσοτάκης οφείλει να κατανοήσει ότι δεν έγινε προχθές πρωθυπουργός αλλά κυβερνά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Και ηγείται μιας παράταξης που κυβέρνησε σχεδόν τα μισά χρόνια από τη μεταπολίτευση», αναφέρει, η κ. Τσαπανίδου, σχολιάζοντας πως «οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια απαξιώθηκαν και ξηλώθηκαν πολλές δικλείδες ασφαλείας, με βάση τις οποίες λειτουργούσαν ομαλά οι σιδηρόδρομοι τόσα χρόνια, που θα είχαν αποτρέψει το δυστύχημα».

«Και, κυρίως, οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι ανήλθε στην εξουσία με την υπόσχεση του επιτελικού κράτους και της αριστείας και αντί αυτού κυβερνά με ρουσφέτια και αναξιοκρατία παντού», η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Πόσο πειστικό είναι να επιχειρεί να μας πείσει ότι όσα δεν έκανε τέσσερα χρόνια τώρα, θα τα κάνει λίγες ημέρες πριν τις εκλογές; Έρχονται στιγμές που η ουσία ξεπερνά την επικοινωνία και κανένας Αμερικανός επικοινωνιολόγος δεν μπορεί να τα διορθώσει».

Δείτε επίσης