Πολιτική

Τη Δευτέρα στη Βουλή η τοποθέτηση Καραμανλή για το δυστύχημα

Με πρωτοβουλία της ΝΔ συγκαλείται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα Τέμπη - Θα ενημερώσουν Χρυσοχοΐδης, Σπίρτζης, Καραμανλής και Γεραπετρίτης

Τη Δευτέρα στη Βουλή η τοποθέτηση Καραμανλή για το δυστύχημα - Ενημέρωσε Τασούλα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στη διάθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έθεσε τον εαυτό του ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε επικοινωνία του με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Ο κ. Καραμανλής είχε σήμερα, Τρίτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, στον οποίο ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι είναι στην διάθεση του κοινοβουλίου, προκειμένου να ενημερώσει για την κατάσταση του ελληνικού σιδηροδρόμου και να κάνει μια αποτίμηση της τραγωδίας των Τεμπών με τη σύγκρουση δύο τρένων και την απώλεια των 57 ανθρώπων.

Ο παραιτηθείς υπουργός στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής, ξεκαθάρισε πως «είμαι στη διάθεση της Επιτροπής» η οποία θα συνεδριάσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πιθανόν τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε στην Επιτροπή που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα εκτός από τον πρώην υπουργό Μεταφορών να προσέλθουν και οι πρώην υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Σπίρτζης καθώς και ο νέος υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είχε αδειάσει τον πρώην υπουργό, λέγοντας πως η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΟΣΕ «δεν είχε μεταφερθεί στον πρωθυπουργό». Και είχε επισημάνει πως:

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι, και πρωτίστως οι πολιτικοί, που έχουν οποιοδήποτε ρόλο στην υπόθεση, οφείλουν να είναι στη διάθεση αυτών που κάνουν τις έρευνες. Την ώρα που λέμε ότι ο κ. Σπίρτζης είναι εξαφανισμένος, είναι αυτονόητο ότι και οι υπουργοί της δικής μας κυβέρνησης οφείλουν και πρέπει να μιλήσουν και είμαι προσωπικά σίγουρος ότι θα πουν αυτά που πρέπει».

Σε ερώτηση αν ο κ. Καραμανλής θα πάει στη Βουλή απάντησε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι θα πάει στη Βουλή και όπου χρειαστεί».

Την Τετάρτη πάντως συνεδριάζει στη Βουλή η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου - και όχι η Θεσμών και Διαφάνειας- την οποία αναμένεται να ενημερώσει ο Γιώργος Γεραπετρίτης που ασκεί χρέη υπουργού Μεταφορών, μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή. Η συνεδρίαση θα γίνει στη 1 μετά το μεσημέρι.

Δείτε επίσης