Πολιτική

«Φουλ επίθεση» από Καραμανλή στη Βουλή - Πώς θα απαντήσει σε όσους τον κατηγορούν

Τίποτα δεν έχει τελειώσει με την υποψηφιότητα

«Φουλ επίθεση» από Καραμανλή στη Βουλή - Πώς θα απαντήσει σε όσους τον κατηγορούν
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα την Δευτέρα 20 Μαρτίου καθώς θα πραγματοποιηθεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεδριάσεις με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών. Εκεί θα γίνει και η πρώτη δημόσια εμφάνιση του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, ενός εκ των πρωταγωνιστών αυτής της τραγωδίας. Του πολιτικού που μέχρι το απόγευμα της 28ης Φεβρουαρίου θεωρούνταν ένα από τα πιο πετυχημένα μέλη της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακριβώς γι’ αυτό ο Σερραίος πολιτικός θέλησε να τοποθετηθεί θεσμικά για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η τραγωδία των Τεμπών αλλά και να υπερασπιστεί το σύνολο των πεπραγμένων του, το οποίο όπως λένε στενοί του συνεργάτες δεν μπορεί να σβηστεί με μια μονοκοντυλιά. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι ο κ. Καραμανλής θα έχει μαζί του έναν ογκώδη φάκελο με όλα εκείνα τα στοιχεία που θα δείχνουν σε ποια κατάσταση παρέλαβε τον ελληνικό σιδηρόδρομο από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κώστας Καραμανλής δεν αρνήθηκε ποτέ την ευθύνη που έχει ο ίδιος για όλα όσα συνέβησαν και την ανέλαβε με τον πιο γενναίο τρόπο, καθώς υπέβαλλε αμέσως την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, έλεγαν τόνιζαν στενοί του συνεργάτες.

Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα αλλά και υπουργοί με τους οποίους συνομίλησε η vradini.gr ανέφεραν ότι για αρκετά 24ωρα μετά την εθνική τραγωδία και όποτε επικοινωνούσαν μαζί του ο Κώστας Καραμανλής ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Αυτό, είχε γίνει φανερό και από τις εμφανίσεις του στο σημείο της τραγωδίας αλλά και την ημέρα που παρέδωσε το χαρτοφυλάκιό του στον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Μετά το σοκ των πρώτων ημερών και αφού επικοινώνησε τουλάχιστον 2 φορές με τον πρωθυπουργό, ο κ. Καραμανλής αποφάσισε να μην μείνει τίποτα αναπάντητο την Δευτέρα. Και αυτό όπως λένε από το περιβάλλον του θα έχει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον καθώς θα είναι παρόντες στην Επιτροπή της Βουλής οι προκάτοχοί του, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Σπίρτζης και ο διάδοχός του Γιώργος Γεραπετρίτης.
Και όλοι τους θα πρέπει να τοποθετηθούν για την περίφημη «σύμβαση 717» για την τηλεδιοίκηση στον σιδηρόδρομο.

Ειδικά όσον αφορά στην περίοδο Σπίρτζη ο κ. Καραμανλής αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά στοιχεία με συμβάσεις και χρονοδιαγράμματα που δεν τηρήθηκαν και λάθη που στέρησαν την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου πολλά χρόνια νωρίτερα.

Τι θα γίνει με την υποψηφιότητα

Τις τελευταίες ώρες τα σήματα που εκπέμπονται από το περιβάλλον του Κώστα Αχ. Καραμανλή είναι ότι θα ζητήσει από τους πολίτες των Σερρών να τον κρίνουν. Ωστόσο, η τελευταία λέξη ανήκει στον πρωθυπουργό ο οποίος έχει να πάρει μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις στον τομέα αυτό.

Ήδη ένας Καραμανλής, ο πρώην πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να «ζυγίσει» κατά πόσο αντέχει η παράταξη να κατέλθει στον εκλογικό στίβο χωρίς ούτε έναν εκπρόσωπο της μεγάλης πολιτικής αυτής οικογένειας.

Δείτε επίσης