Πολιτική

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης μετά την κωλοτούμπα

Ομόφωνη απόφαση ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει στις εκλογικές λίστες μετά την επιστολή συγγνώμης στον Τσίπρα

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης μετά την κωλοτούμπα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Να παραμείνει στις εκλογικές λίστες του κόματος αποφάσισε ομόφωνα, κατά πληροφορίες, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στη σημερινή συνεδρίαση που μόλις ολοκληρώθηκε.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στην Πολιτικής Γραμματεία του κόμματος είχε μιλήσει για γενναία αυτοκριτική του Παύλου Πολάκη αναφερόμενος στην επιστολή που απέστειλε ο πρώην υπουργός στο κομματικό όργανο και σημείωσε μάλιστα ότι το περιεχόμενό της «μας αναγκάζει να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις», ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για την επιστροφή του κ. Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας είπε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα διαγραφών και προγραφών συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι «είμαστε κόμμα. Που σημαίνει ότι έχουμε κανόνες και συλλογικές επεξεργασίες. Και κανένας δε μπορεί να βγαίνει έξω από αυτές».

«Στο κόμμα μας υπάρχουν όλες οι δικλείδες, οι δημοκρατικές δυνατότητες, οι λειτουργίες, για να μη φιμώνεται κανείς και για κανένα λόγο. Αυτή είναι μια αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση του ΣΥΡΙΖΑ Αλλά δημόσιες κινήσεις που αποκλίνουν από τις συλλογικές μας αποφάσεις και δεσμεύσεις απογοητεύουν και ενισχύουν το μύθο ότι είμαστε μία από τα ίδια» είπε ακόμα «φωτογραφίζοντας» τις κρίσεις που προκάλεσε το τελευταίο διάστημα ο Παύλος Πολάκης.


«Σε ένα περιβάλλον, όμως, επικοινωνιακής υπεροπλίας του αντιπάλου οφείλουμε να το επιβεβαιώνουμε αυτό συνεχώς. Ως κόμμα, ως μέλη, και πολύ περισσότερο ως στελέχη του» είπε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας δείχνοντας ότι ζητά δεσμεύσεις από τον Παύλο Πολάκη προκειμένου να επιστρέψει στα ψηφοδέλτια.

Στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ το «συγγνώμη» Πολάκη για τα παραληρήματα

Η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έγινε υπό τη σκιά της επιστολής Πολάκη με την οποία ζητά «συγγνώμη» από τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα αλλά και τα μέλη του ανώτατου κομματικού οργάνου.

Δεν ξαφνιάστηκαν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την «απολογητική» επιστολή του Παύλου Πολάκη, καθώς ήταν κάτι που αναμενόταν από τον βουλευτή Χανίων. Από την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, πριν την τραγωδία των Τεμπών, ο Αλέξης Τσίπρας, δεχόταν ισχυρές πιέσεις να μην διαγράψει τον Παύλο Πολάκη. Όμως, στενοί συνεργάτες του προέδρου, έκαναν λόγο για έναν αποφασισμένο Τσίπρα ο οποίος δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Έτσι, τότε, αποφασίστηκε η ομόφωνη εισήγηση για απομάκρυνση του βουλευτή Χανίων από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα επικύρωνε η Πολιτική Γραμματεία η οποία συνεδριάζει, αυτή την ώρα

Ο Παύλος Πολάκης, ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στην Αγίου Κωνσταντίνου. Ο βουλευτης Χανίων, απέφυγε να κάνει δηλώσεις στην κάμερα, καλημέρισε ευγενικά τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς και ανέβηκε στον πρώτο όροφο. Παρόμοια στάση κράτησαν και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

πολακης ΣΥΡΙΖΑ

Στη σημερινή συνεδρίαση μεταξύ άλλων, συμμετέχουν, Έφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιάννης Ραγκούσης, Ρένα Δούρου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Μπίστης, Χρήστος Σπίρτζης, Νάσος Ηλιόπουλος, Πάνος Ρήγας, Μαρία Κουβέλη.

Σημειωτέον ότι η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε προγραμματιστεί από μέρες, αλλά η ατζέντα της άλλαξε αιφνιδίως χθες, όταν ενώ συνεδρίαζε το Εκτελεστικό Γραφείο με αντικείμενο την παρουσία του κόμματος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα με φόντο την τραγωδία των Τεμπών, έφτασε στα χέρια του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας η επιστολή του κ. Πολάκη.

Στην επιστολή του, ο κ. Πολάκης ζητά συγγνώμη για τις απανωτές κρίσεις που προκάλεσε στην Κουμουνδούρου. Ήτοι, την σφοδρή αντίδρασή του για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στα Χανιά, καθώς επιθυμούσε να συμπεριληφθεί ο επιστήθιος φίλος του, Μανώλης Χαιρετάκης και βέβαια για την ανάρτηση στοχοποίησης δικαστικών, δημοσιογράφων και τραπεζικών στελεχών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Πολάκης: Ακόμη μία... «κωλοτούμπα» - Το «συγγνώμη» και η επιστροφή στα ψηφοδέλτια

Ακόμη μία... «κωλοτούμπα» έκανε ο Παύλος Πολάκης, στήνοντας τώρα το αφήγημα της επιστροφής του, με την επανένταξή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτός είναι ο απώτερος σκοπός της απολογητικής επιστολής του προς τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα,παραδεχόμενος «λάθη» και «αστοχίες» που οδήγησαν την Κουμουνδούρου να του βγάλει την «κόκκινη κάρτα».

Συγκεκριμένα χαρακτήρισε αστοχία τα όσα έγραψε για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναφερόμενος στην επίμαχη ανάρτηση με την οποία αμφισβητούσε ουσιαστικά τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει μεταξύ άλλων πως επ' ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, την οποία δεν είχε καν διαβάσει.

Πολάκης για την επίμαχη ανάρτηση

«Με την ανάρτηση μου εξέφρασα, ίσως με υπερβολική ένταση, απόψεις τις οποίες από καιρό έχω διατυπώσει δημόσια και που οι περισσότερες αποτελούν προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Και προφανώς δεν είχα καμία πρόθεση να αμφισβητήσω τον Αλέξη Τσίπρα» σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ όσον αφορά την ανάρτηση φωτογραφιών δημοσιογράφων κάνει πίσω δηλώνοντας πως αντιλαμβάνεται ότι αυτό που παρεξηγήθηκε έντονα ήταν η χρήση μιας φωτογραφίας γνωστών δημοσιογράφων ωστόσο υποστηρίζει πως δεν ήταν πρόθεση του η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων – δημοσιογράφων, αλλά «η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης».

Μάλιστα αναγνωρίζει πως τα παραπάνω «μπορεί να οδήγησαν σε εκατέρωθεν παρεξηγήσεις και βαρύ κλίμα» και αναλαμβάνει την ευθύνη, που του αναλογεί.

Τέλος καταλήγει πως ο όποιος λάθος χειρισμός του πηγάζει από την αγωνία του να απαλλαγεί η χώρα από αυτήν την κυβέρνηση.

Είναι βέβαιο πως η επιστολή αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας.

Χαρακτηριστικό του αιφνιδιασμού που υπήρξε ήταν πως ουδείς γνώριζε αν θα δώσει σήμερα κανονικά το παρών ο κρητικός βουλευτής στη συνεδρίαση του οργάνου που είναι μέλος ή θα περιμένει την αντίδραση για την επιστολή του. Πάντως ενώ δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη, με την κίνηση του αυτή, θεωρείται δεδομένο πως θα συζητηθεί στην Πολιτική Γραμματεία τι μέλλει γενέσθαι.

Τι λέει η Κουμουνδούρου

Από την Κουμουνδούρου δήλωναν πως το λόγο έχουν τα όργανα του κόμματος και απέφευγαν να προδικάσουν τις εξελίξεις ωστόσο είναι βέβαιο πως μετά την δήλωση μετάνοιας, ο Αλέξης Τσίπραςβρίσκεται σε δύσκολη θέση. Πως θα δικαιολογήσει σε εκείνους που από την πρώτη στιγμή αντιδρούσαν στην παραπομπή Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αλλά και στο κόψιμο του από τα ψηφοδέλτια, ότι παρά τη συγγνώμη αυτή δεν έγινε δεκτή;

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν πως πλέον δημιουργούνται νέα δεδομένα και ότι είναι πιθανόν να υπάρξει ακύρωση της απόφασης για την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει τις προθέσεις του Προέδρου του κόμματος και αν θα δώσει για ακόμη μια φορά, προφανώς τελευταία «συγχωροχάρτι» στον «αψύ Σφακιανό».

Πηγές μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι αν κάνει πίσω τώρα ο Αλέξης Τσίπρας και πάρει πίσω τον Παύλο Πολάκη, θα χάσει ότι έχει κερδίσει με τη στάση που έχει κρατήσει μέχρι σήμερα στην πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών.

Δείτε επίσης