Πολιτική

ΝΔ για Απατζίδη: Χυδαία και απαράδεκτη πράξη εκφασισμού

Το ΜεΡΑ25 απαντά «Μια μπλούζα με ένα μήνυμα διαμαρτυρίας χαρακτηρίζεται επικίνδυνη και χυδαία πράξη εκφασισμού»

ΝΔ για Απατζίδη: Χυδαία και απαράδεκτη πράξη εκφασισμού
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μαίνεται η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα σε ΝΔ και ΜεΡΑ25 με αφορμή το μπλουζάκι που φόρεσε η βουλευτής Μαρία Απατζίδη και ανέβηκε στο βήμα της Βουλής.

Συγκεκριμένα, η μαύρη μπλούζα της κ. Απατζίδη έγραφε «57 νεκροί, 156 υποκριτές», ενώ στη μέση υπήρχαν ράγες και ένα τρένο εκτροχιασμένο. Πριν ανέβει στο βήμα της βουλής της Μαρία Απατζίδη είχε κλειστό το κόκκινο σακάκι της και στη συνέχεια το άνοιξε για να φανεί το μήνυμα στην μπλούζα της.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης έλαβε τον λόγιο αμέσως μετά την ομιλία της κυρίας Απατζίδη και σχολίασε: «Η συνάδελφος εμφανίστηκε στο Βήμα της Ολομέλειας με μπλούζα που γράφει 57 νεκροί, 156 υποκριτές. Εγώ σεβόμενος τον Κανονισμό της Βουλής που δεν επιτρέπει στους προεδρεύοντες να σχολιάζουν ομιλίες βουλευτών, δεν θα το σχολιάσω. Δεσμεύομαι όμως ότι με την πρώτη ευκαιρία η συνάδελφος θα πάρει δημοσίως μια πολύ σκληρή απάντηση από εμένα».

ΝΔ Απατζίδη

ΝΔ: Χυδαία και απαράδεκτη πράξη εκφασισμού

Την έντονη αντίδραση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η εμφάνιση της βουλευτή του ΜέΡΑ 25, Μαρίας Απατζίδη, στη Βουλή. Όπως επισημαίνει η Πειραιώς «τη στιγμή που οι πολίτες ζητούν από όλους σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ειλικρίνεια, κάποιοι συνεχίζουν να εργαλειοποιούν το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών για μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

«Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη που πριν από δύο εβδομάδες είχε αποκαλέσει την Κυβέρνηση «δολοφόνο», ανέβηκε σήμερα στο Βήμα της Βουλής φορώντας μπλούζα που έγραφε «57 νεκροί, 156 υποκριτές». Πρόκειται για μια ακόμη επικίνδυνη, χυδαία και απαράδεκτη πράξη εκφασισμού, που δεν έχει καμία θέση στον ναό της Δημοκρατίας μας», σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Η τοποθέτηση του ΜεΡΑ25

«Μια μπλούζα με ένα μήνυμα διαμαρτυρίας (πολύ πιο ήπιο από όσα λέει ο κόσμος εκεί έξω) χαρακτηρίζεται επικίνδυνη και χυδαία πράξη εκφασισμού από το Γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος!», απαντά το ΜέΡΑ 25 με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε η Πειραιώς.

«Να πληροφορήσουμε τη Νέα Δημοκρατία για κάποιες αληθινά επικίνδυνες, χυδαίες και απαράδεκτες πράξεις εκφασισμού: Η αγνόηση των προειδοποιήσεων των εργαζομένων από τους διοικητές ΟΣΕ και Hellenic Train. Η αγνόηση των προειδοποιήσεων των βουλευτών του ΜέΡΑ25 από τον αρμόδιο υπουργό», τονίζει ακόμη το ΜέΡΑ 25.

«Η ωμή καταστολή των διαδηλώσεων του λαού από τον υπουργό ΠροΠο. Η προσπάθεια των κυβερνητικών παραγόντων να κάνουν το άσπρο μαύρο και να μας πείσουν ότι όλα λειτουργούσαν στην εντέλεια και ευθύνη για το έγκλημα στα Τέμπη έχει μόνο ένας σταθμάρχης».

Τέλος, το ΜέΡΑ25 σημειώνει πως αν ο χαρακτηρισμός «υποκριτές» ενοχλεί τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, «υπάρχει τρόπος να τον αποσύρουμε: να καταψηφίσουν την εγκληματική κυβέρνηση και να απαιτήσουν μαζί με το λαό τη λογοδοσία των πραγματικά υπεύθυνων για την τραγωδία», καταλήγει το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Δείτε επίσης