Πολιτική

Βίλα Ραγκούση: Πολιτικός σάλος με το δάνειο για τρίτεκνους - Τι απαντά ο ίδιος

«Είμαι περήφανος» δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Την παραίτησή του ζητά η ΝΔ - Άναψαν τα αίματα στη Βουλή

Γιάννης Ραγκούσης, Βίλα Ραγκούση, Δάνειο για τρίτεκνους, ΟΕΚ, Πάρος
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Φουντώνει» η πολιτική αντιπαράθεση στον δρόμο προς τις κάλπες και αυτή τη φορά «φωτιές» άναψε δημοσίευμα της εφημερίδας political, σύμφωνα με το οποίο ο Γιάννης Ραγκούσης έχτισε χλιδάτη βίλα στην Πάρο, με δάνειο για τρίτεκνους από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

Η εφημερίδα Political αναφέρεται σήμερα στην βίλα του Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο και όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα την απέκτησε με δάνειο για τρίτεκνους και νοικιάζεται προς 14.700 ευρώ την εβδομάδα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απάντησε ότι πρόκειται για την «προσωπική του μόνιμη κατοικία» και «δεν είναι βίλα».

Όπως είπε ο Γιάννης Ραγκούσης η πρώην σύζυγός του και μητέρα των τριών παιδιών του εδικαιούτο να πάρει αυτό το δάνειο. «Είμαι περήφανος γιατί έχω καταφέρει με την ενοικίαση αυτού του σπιτιού να ζω με αξιοπρέπεια τα παιδιά μου», τόνισε στον ANT1 και ανέφερε ότι «αυτό που συζητάμε είναι δάνειο τρίτεκνης μητέρας που ελήφθη το 2007 όπου κυβέρνηση ήταν η ΝΔ. Δικαιούτο να το πάρει ως τρίτεκνη μητέρα που δουλεύει από 18 ετών».

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε πως το σπίτι βρίσκεται σε “μη τουριστικό χωριό της Πάρου”, του “ανήκει το 50%” και απέκρουσε το δημοσίευμα λέγοντας πως πρόκειται για λασπολογία.

«Πρόκειται για λασπολογία. Δεν ισχύει αν γράφει ότι είναι παράνομο και σκανδαλώδες. Δεν έχω ούτε offshore, ούτε μίζες ούτε αδιευκρίνιστα ποσά. Είναι δηλωμένα όλα στο Πόθεν Έσχες. Έχω την αξιοπρέπειά μου και την πολιτική ανεξαρτησία» σχολίασε.

ΝΔ για Ραγκούση: Ζητά την παραίτησή του

Την ίδια ώρα, απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή Γιάννη Ραγκούσηζητά η Νέα Δημοκρατία, ενώ ζητά εμμέσως και την παραίτηση του τελευταίου.

«Σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Political αποκαλύπτει ότι ο βουλευτής και τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, έχτισε βίλα με στεγαστικό δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, που αφορά δικαιούχους με μεγάλες κοινωνικές ανάγκες, για το οποίο μάλιστα εξασφάλισε και έκπτωση 40% στην αποπληρωμή του μη ληξιπρόθεσμου ποσού» επισημαίνει η ΝΔ και θέτει στον κ. Ρακγούση μια σειρά ερωτημάτων:

Τα ερωτήματα για τον κ. Ραγκούση είναι αμείλικτα:

-Ο κ. Ραγκούσης δηλώνει ότι το εν λόγω οίκημα είναι μόνιμη κατοικία και από την άλλη την ίδια στιγμή ισχυρίζεται ότι με αυτό το εισόδημα ζει αξιοπρεπώς τα παιδιά του. Τελικά, είναι μόνιμη κατοικία ή το αξιοποιεί εμπορικά;

-Πόσα εισπράττει από την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου;

-Πού και πώς εμφανίζονται τα εν λόγω έσοδα στο πόθεν έσχες του;

-Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι να αξιοποιεί ο κ. Ραγκούσης πόρους που προορίζονται για αδύναμους συμπολίτες μας, προκειμένου να χτίσει βίλα την οποία εκμεταλλεύεται οικονομικά ως υπερπολυτελές τουριστικό κατάλυμα;" σημειώνει η ΝΔ.

Η ΝΔ σημειώνει ότι αναμένει τις απαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Ραγκούση, «ο οποίος κατά τα λοιπά γίνεται κήρυκας του "ηθικού πλεονεκτήματος"» και καταλήγει: «Σε ένα κανονικό κόμμα ο Τομεάρχης Διαφάνειας θα είχε ήδη δηλώσει παραίτηση. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι απλά Τετάρτη».

Άναψαν τα αίματα για το δάνειο Ραγκούση στη Βουλή

Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ Γεωργιάδη - βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων να στρέφει τα βέλη του και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωγριάδης, συγκεκριμένα, απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ πως εάν επιθυμεί τον βούρκο και την τοξικότητα, τότε να απαντήσει για την βίλα Ραγκούση, την κατοικία του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο και τις επενδύσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην κουνούν το δάχτυλο για θέματα ηθικής υποστηρίζοντας πως ο τομεάρχης διαφάνειας τουΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης έχτισε βίλα στην Πάρο παίρνοντας δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας με κούρεμα 40% το οποίο προοριζόταν για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χάρης Μαμουλάκης εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο το 2018, όταν στην κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να χτίσει παραθεριστικές κατοικίες.

Μάλιστα, εξαπέλυσε πυρά και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Ξέρετε κάποιον άλλο να έχει νοικιάσει σπίτι στο Σούνιο με ιδιωτική παραλία με ενοίκιο 500 ευρώ; Πείτε μου έναν. Εγώ έψαξα και είδα ότι τα σπίτια στο Σούνιο νοικιάζονται με 3.500 ευρώ Πείτε μου λοιπόν γιατί το δώσανε στον κ. Τσίπρα με 500 ευρώ; Κάτι βρωμάει».

Η αναφορά του υπουργού στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση του Σωκράτη Φάμελλου.

Σ. Φάμελλος: Δεν θα μιλάτε για τον κ. Τσίπρα. Αδιευκρίνιστες καταθέσεις του κ. Τσίπρα δεν υπάρχουν.

Α. Γεωργιάδης: Αφήστε τα αυτά ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για τον κ. Τσίπρα. Είναι μικρή η χώρα μας.

Σ. Φάμελλος: Είστε πολύ μικρός να μιλάτε για τον κ. Τσίπρα

Α. Γεωργιάδης: Σας προτείνω για μια ακόμα φορά η αντιπαράθεσή μας να γίνει με πολιτικούς όρους και να κρίνει ο λαός με καθαρό μυαλό ποιο πολιτικό σχέδιο προτιμά για την χώρα. Σας παρακαλώ για τελευταία φορά. Μην με ξαναρωτήσετε για τον Παπαθανάση όταν έχετε πάρει όλες τις απαντήσεις. Μην επιμένετε στην λάσπη και τοξικότητα γιατί θα παίρνετε απαντήσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην υπόθεση με την βίλα Ραγκούση λέγοντας: «Αυτή η βίλα του κ. Ραγκούση που βλέπετε χτίστηκε με δάνειο του ΟΕΚ με κούρεμα 40% που δινόταν για ευπαθείς ομάδες. Αυτή η βίλα νοικιάζεται την εβδομάδα με 14 χιλιάδες ευρώ και 56 χιλιάδες ευρώ το μήνα. Το τρίμηνο 180 χιλιάδες ευρώ. Δεν έχει μια μέρα κενή. Είναι όλες νοικιασμένες. Με τι την έχτισε; Με δάνειο της εργατικής κατοικίας 40% κούρεμα. Και βγαίνει ο κ. Ραγκούσης και μας λέει ότι βγάζει τα παιδιά του από το σπίτι για να μπουν ξένοι. Και την ίδια ώρα εσείς μας κουνάτε το δάχτυλο για τον Παπαθανάση που τόλμησε να μεταβιβάσει το 50% της κατοικίας του στα παιδιά του. Σας ενοχλεί η καταδίκη του Παπαθανάση για την οποία πλήρωσε και με το παραπάνω για να φύγει το «δολίως», αλλά δεν σας ενοχλεί το 13-0 του Παππά. Ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ έχει χρησιμοποιήσει χαμηλότοκο επιδοτούμενο δάνειο για τους κοινωνικά αναξιοπαθούντες για να χτίσει την ωραία βιλάρα – να τη χαίρεται. Μην κουνάτε όμως το δάχτυλο. Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο αυτό που έκανε ο κ. Ραγκούσης αλλά σίγουρα δεν είναι πολιτικά ηθικό».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι εταιρεία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη έχει επιδοτηθεί με ποσό ύψους 400.000 ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο για την κατασκευή τουριστικών κατοικιών στην Ικαρία. Ακούγοντας τον κ. Μαμουλάκη να αναφέρεται στην υπόθεση Μαραβέγια ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κουνά το δάχτυλο όταν έχει κάνει ακριβώς το ίδιο. «Το επενδυτικό σχέδιο του κ. Μαμουλάκη εντάχθηκε στον αναπτυξιακό το 2018. Τότε ο ίδιος ήταν ανώτερο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση. Σήμερα ο κ. Μαμουλάκης καταγγέλλει τον κ. Μαραβέγια που εντάχθηκε στον αναπτυξιακό αλλά δεν εκταμίευσε τα χρήματα. Ο κ. Μαμουλάκης καταγγέλλει και την ίδια ώρα εκταμιεύει ο ίδιος χρήματα από τον αναπτυξιακό» είπε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας, υποστήριξε πως η αίτηση της οικογενειακής επιχείρησης είχε γίνει την περίοδο που δεν ήταν βουλευτής πως το ποσό με το οποίο επιδοτήθηκε είναι χαμηλότερο - 200 χιλιάδες ευρώ – και πως δεν χρησιμοποίησε τραπεζικό δανεισμό.

«Εγώ δεν είπα ότι τα πήρατε παράνομα. Σωστά και νόμιμα τα πήρατε κ. Μαμουλάκη. Απλώς δεν θα κουνάς το δάχτυλο σε εκείνους που έκαναν το ίδιο με εσένα» ανταπάντησε ο υπουργός.

Δείτε επίσης