Πολιτική

Αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη προκήρυξη των εκλογών

Ποια ημέρα θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός και θα ζητήσει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διάλυση της βουλής

κυριάκοσ μητσοτάκησ, μητσοτάκησ, εκλογέσ, κυβέρνηση, νέα δημοκρατία, μέγαρο μαξίμου, μεγαρο μαξιμου, κάλπεσ, αυτοδυναμία, εκλογέσ 2023
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο κύβος ερρίφθη. Το πρωί του Σαββάτου 22 Απριλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο και θα ζητήσει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διάλυση της βουλής. Όπως όλα δείχνουν την ίδια μέρα θα θυροκολληθεί το διάταγμα διάλυσης του κοινοβουλίου και αμέσως μετά η χώρα θα μπει επισήμως σε προεκλογική περίοδο για τις κάλπες της 21ης Μαίου.

Όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές ο κ.Μητσοτάκης επέλεξε να κινηθεί γρήγορα, μέσα στο αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο του Πάσχα, προκειμένου να μην χαθεί άλλος χρόνος για κάτι που όλοι γνωρίζουν. Στο πλαίσιο αυτό, μόλις επιστρέψει από το γραφείο της κυρίας Σακελλαρόπουλου θα φύγει για την Κρήτη όπου και θα πραγματοποίησει διήμερη περιοδεία.

Με την επίσημη προκήρυξη των εκλογών θα εκκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τη δημοσιοποίηση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Βασικό του χαρακτηριστικό θα είναι η μεγάλη είσοδος σε αυτό γυναικών, σε εκλόγιμες θέσεις, αλλά και η εκπροσώπηση τόσο του λεγόμενου «κέντρου» όσο και του «δεξιού» ακροατηρίου της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί μέχρι την επίσκεψη του στο προεδρικό μέγαρο να έχει βρεθεί σε μία σειρά βασικών περιοχών της χώρας για να στείλει τα αναγκαία μηνύματα ενόψει των εκλογών. Μετά λοιπόν τη Θεσσαλονίκη, τη δυτική Μακεδονία, τη Φθιώτιδα και την Λάρισα, την εβδομάδα μετά το Πάσχα θα βρεθεί στην Κέρκυρα και στην Καλαμάτα.

Ενδιαμέσως θα συγκαλέσει την πολιτική επιτροπή της ΝΔ προκειμένου να θέσει το κόμμα σε εκλογικό συναγερμό.

Όπως πάντως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια ο κ.Μητσοτάκης θα προτιμήσει να περάσει τις ολιγοήμερες πασχαλινές διακοπές με την οικογένεια του στην Τήνο, πριν επισκεφτεί τα Επτάνησα.

Δείτε επίσης