Πολιτική

Υπόθεση Γεωργούλη: Στις 8 Μαΐου ορίζεται εισηγητής για την άρση της ασυλίας

Παράλληλα, είναι πολύ πιθανό η συζήτηση να αρχίσει στις 30 Μαΐου

Υπόθεση Γεωργούλη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η υπόθεση Γεωργούλη έχει προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση, λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στις 8 Μαΐου αναμένεται να οριστεί εισηγητής στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για την υπόθεση. Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, αναμένεται να οριστεί ο εισηγητής στην Επιτροπή JURI, η οποία θα συζητήσει στη συνεδρίασή της το ζήτημα της άρσης της ασυλίας του Έλληνα ευρωβουλευτή. Παράλληλα, είναι πολύ πιθανό η συζήτηση να αρχίσει στις 30 Μαΐου, ίσως όμως η όλη διαδικασία να μεταφερθεί τον Ιούνιο.

Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο στην αρχή της συνεδρίασης να καλέσουν τον Αλέξη Γεωργούλη κεκλεισμένων των θυρών. Ο ίδιος άλλωστε ζητά να συνεργαστεί με τις αρμόδιες Αρχές στην έρευνα, αρνούμενος τις κατηγορίες που τού καταλογίζονται.

Στο πλαίσιο αυτό, πηγές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξαναφέρνουν στο προσκήνιο τη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή απέναντι στους συνεργάτες του, καθώς, σύμφωνα με μαρτυρίες, φαίνεται να έχει αλλάξει πάνω από πέντε συνεργάτες.

Αυτό που φέρεται να έλεγαν όταν έφευγαν αυτοί οι άνθρωποι είναι ότι «δεν αντέχουμε άλλο, δεν μπορούμε άλλο τη συμπεριφορά του». Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια ΕΡΤ, οι αποχωρήσαντες εργαζόμενοι έκαναν λόγο για bullying και προτιμούσαν να φύγουν, να προσπαθήσουν να βρουν μια άλλη δουλειά γιατί δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα.

Τι λένε οι δικηγόροι Γεωργούλη

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (20/4) οι συνήγοροι του Αλέξη Γεωργούλη εξέδωσαν ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ υπάρχει στην επιχειρηματολογία υπάρχει και πολιτική διάσταση, καθώς, όπως τονίζεται ο κατηγορούμενος εκφράζει ανησυχίες για τη χρονική στιγμή που η καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας, δηλαδή λίγο πριν τις εκλογές.

Η υπεράσπιση του κ. Γεωργούλη αναφέρει ότι εμπιστεύεται πλήρως τις βελγικές αρχές για την αποκάλυψη της αλήθειας και ότι ζήτησε να κληθεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει τις εξηγήσεις του. Παραμένει σε αναμονή αυτής της κλήσης και στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατό.

Επίσης, η δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη, Ολίβια Βένετ, επισημαίνει ότι ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό που μόλις τρία χρόνια αργότερα αυτή η καταγγελία δημοσιοποιείται ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα.

Τέλος, αναφέρεται το γεγονός ότι δεν υπήρχε πρόσβαση στη δικογραφία και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει ακρόαση από τον κ. Γεωργούλη. Ήταν στην διακριτική ευχέρεια του ανακριτή εάν θα τους έδειχνε τη δικογραφία. Όμως μέχρι τώρα αυτό που λένε έμπειροι δικηγόροι είναι ότι πολύ δύσκολα συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν δεν έχει προηγηθεί ακρόαση του ανθρώπου ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Δείτε επίσης