Πολιτική

Στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Γεωργούλης για την άρση ασυλίας του

Σύμφωνα με πληροφορίες επισκέφθηκε το προσωπικό του γραφείο στο ευρωκοινοβούλιο και είχε συζητήσεις με τους δικηγόρους του

Υποθεση Γεωργουλη, Αλεξης Γεωργουλης,  Ποινες Γεωργουλης, Βιασμος Χρονοπουλου, καταγγελιες κατα γεωργουλη, Ευρωκοινοβουλιο καταγγελιες, εργασιακος εκφοβισμος, ΣΥΡΙΖΑ Γεωργούλης, ευρωβουλευτής Γεωργούλης, Πολιτική
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Αλέξης Γεωργούλης καθώς αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία για την άρση ασυλίας του ενώ παράλληλα είναι σε κομβικό σημείο και οι συζητήσεις των νομικών του εκπροσώπων με την Εισαγγελία του Βελγίου για την παραλαβή του φακέλου της δικογραφίας. Μία προσπάθεια που έλαβε αρνητική απάντηση δύο φορές σε ισάριθμα αιτήματα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε για πρώτη φορά μετά την αποκάλυψη των καταγγελιών σε βάρος του για βιασμό και ξυλοδαρμό από νεαρή γυναίκα αλλά και τα συνεχόμενα δημοσιεύματα για άλλες καταγγελίες για εργασιακό εκφοβισμό και παρενόχληση από άλλα πρόσωπα, με τα οποία είχε συνεργαστεί στο παρελθόν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR, ο Αλέξης Γεωργούλης πήγε στο γραφείο του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που δεν έχει «σφραγιστεί» ακόμα από τις αρχές λόγω της ασυλίας και έμεινε για λίγη ώρα.

Όμως όπως ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ το κλίμα στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη στις Βρυξέλλες είναι βαρύ, με στενούς συνεργάτες του να τον στηρίζουν, επιμένοντας ότι δεν γνώριζαν τίποτα και διαψεύδοντας τις αναφορές για περιστατικά bullying.

Επισήμως, ο Αλέξης Γεωργούλης μετέβη στις Βρυξέλλες και για να συναντήσει τους δικηγόρους του και για να οργανώσει τα επόμενα βήματα τόσο ως προς το αίτημα του να καταθέσει στις δικαστικές αρχές όσο και προς την επιτροπή του Ευρωπαίκού Κοινοβουλίου που θα εξετάσει την άρση της ασυλίας του.

Ορισμός εισηγητής για την εκδίκαση του αιτήματος άρσης ασυλίας

Το απόγευμα έγινε γνωστό ότι διορίστηκε ως εισηγητής στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την υπόθεση της άρσης ή μη της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη ο Πολωνός Αντρέι Χαλίτσκι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Αν και η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της επιτροπής είναι προγραμματισμένη για τις 30 Μαΐου, δεν αποκλείεται να διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση στις 23 ή 24 Μαΐου, προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα της άρσης της ασυλίας του. χωρίς να είναι γνωστό εάν το θέμα θα συζητηθεί μία από αυτές τις ημέρες.

Όπως προβλέπεται από την διαδικασία ο Αντρέι Χαλίτσκι θα πάρει τον φάκελο της υπόθεσης του Αλέξη Γεωργούλη θα προτείνει στην επιτροπή JURI αν πρέπει να αρθεί η ασυλία του και η επιτροπή με τη σειρά της θα κάνει αντίστοιχη πρόταση στην Ολομέλεια, η οποία θα αποφασίσει με ψηφοφορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέρεται να υπάρχει ακόμα μία γυναίκα που εργαζόταν στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη και ετοιμάζεται να τον καταγγείλει για απόπειρα βιασμού και λεκτική βία. Ωστόσο, οι πληροφορίες λένε πως θα κινηθεί νομικά εκτός Ελλάδας, απευθυνόμενη στις βελγικές αρχές, προκειμένου να μην διαρρεύσουν τα στοιχεία της στην χώρα μας.

Δείτε επίσης