Πολιτική

Μητσοτάκης: Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη έχει μετατραπεί σε αταίριαστο εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ

«Η Ελλάδα θέλει στιβαρό χέρι στο τιμόνι της πατρίδας» - «Εκπτώσεις στην προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας δεν θα δεχτεί»

Μητσοτάκης από Ρόδο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από τη Ρόδο, όπου περιόδευσε την Παρασκευή, στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της 21ης Μαϊου, με φόντο τα πλάνα του Αλέξη Τσίπρα για προοδευτική συγκυβέρνηση, τα οποία και «καταρρέουν».

«Ο κ. Τσίπρας καμαρώνει ότι μας έβγαλε από τα μνημόνια. Αυτός που μας έβαλε καμαρώνει ότι μας έβγαλε. Είναι σαν να βάζει κάποιος φωτιά στο σπίτι του και να αισθάνεται υπερήφανος γιατί κάλεσε την πυροσβεστική», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Ας κρατήσουμε την ανάμνηση μιας Ελλάδας φόρων και κάποιων που δεν έβλεπαν σύνορα στην θάλασσα. Τις κλειστές τράπεζες. Μας ζητάει να κυβερνήσει χωρίς μνημόνια. Τάζει 80 δισ. αρνείται να τα κοστολογήσει από που θα προκύψουν. Από το γνωστό λεφτόδεντρο. Πριν ακόμα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης λέει ότι θα καταργήσει το ΕΦΚ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Και όταν λέμε πόσα θα στοίχιε καμία απάντηση. Τα λέει όλα αυτά γιατί ξέρει ότι δεν θα νικήσει. Δεν του κοστίζει τίποτα να σας τάζει τον ουρανό με τ’ άστρα».

Μητσοτάκης από Ρόδο: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αμαυρώσει την εικόνα της χώρας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε στην αντιπολίτευση που παρουσιάζει μια Ελλάδα γκρίζα ότι δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αμαυρώσει την εικόνα της χώρας και να μας γυρίσει πίσω σε ένα παρελθόν που θέλουμε να το ξεχάσουμε οριστικά.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι λέει όχι σε όλα και δήλωσε υπερήφανος που άφησε εκτός Βουλής την Χρυσή Αυγή. Δυστυχώς κάποιοι απουσίαζαν είπε από το δημοκρατικό μέτωπο.

«Θα ήταν αστεία όλα αυτά με τις Δήμητρες κα τα τοπικά νομίσματα αλλά είναι επικίνδυνα γιατί αυτά τα φαντάσματα του ολέθρου μπορεί να γυρίσουν πίσω με την απλή αναλογική. Αυτοί που θέλουν την απλή αναλογική ποντάρουν στην εθνική παραλυσία», τόνισε.

«Το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη έχει μετατραπεί σε αταίριαστο εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ παρασύροντας την παράταξή του σε ένα τυφλό μέτωπο κατά της ΝΔ».

Ζήτησε από τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να ζυγίσουν την ψήφο τους. «Γι αλλού κινήσαν την ψήφο τους και αλλού ο αρχηγός τους πάει», είπε.

Μητσοτάκης από Ρόδο: «Από εμένα ψέματα δεν θα ακούσετε»

«Οι πολιτικοί πρέπει να κρίνονται από την συνέπεια λόγων και έργων. Από εμένα ψέματα δεν θα ακούσετε», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμα ότι «η ελληνική οικονομία απελευθερώθηκε από κάθε εποπτεία και η επενδυτική βαθμίδα είπε είναι ένα διαβατήριο και αυτός ο εθνικός στόχος της επενδυτικής βαθμίδας είναι εφικτός αλλά με μια προϋπόθεση. Να έχει η χώρα μια σταθερή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση».

Απέναντι σε μια επιθετική Τουρκία είχα χρέος να θωρακίσω τις ένοπλες δυνάμεις και να ενισχύσω την αποτρεπτική ισχύ της χώρας, τόνισε ακόμα.

Μητσοτάκης από Ρόδο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κοστολογεί το πρόγραμμά του γιατί θα αποκαλυφθούν τα τερατώδη ψέματά τους»

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι πλήρως κοστολογημένο.

«Τους ζήτησα» είπε «στο ντιμπέιτ να δώσουμε τα προγράμματά τους να κοστολογηθούν. Να μάθουμε ποιος επιτέλους μιλάει με πραγματικούς αριθμούς και ποιος σας τάζει φύκια με μεταξωτές κορδέλες. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα καμία απάντηση. Γιατί ξέρουν ότι θα αποκαλυφθούν τα τερατώδη ψέματα τους και ο βαθμός της εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Όμως το 2023 δεν είναι 2015. Το έχουμε ξαναδεί το έργο και η Ελλάδα δεν θέλει να γυρίσει πίσω».

«Εγώ στα όποια λάθη δεν έστηνα φιέστες για να αποφύγω να αναλάβω την ευθύνη»

Εκτίμησε ότι η φετινή χρονιά στον τουρισμό θα είναι ρεκόρ και αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα για το βόρειο Αιγαίο το οποίο ανακοίνωσε νωρίτερα.

Αναφερόμενος στα έργα υποδομών είπε ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο.

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στη νέα συλλογική σύμβαση που υπογράφηκε με τα ξενοδοχεία της Ρόδου. Δεν γίνεται ανάπτυξη χωρίς να τονώνουμε το εισόδημα των εργαζομένων, είπε ακόμα.

«Η δική μας αξιοπιστία κρίθηκε στην πράξη», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε σε όσα θέλει να πράξει τα επόμενα 4 χρόνια. Είπε βέβαια ότι «δίπλα στις επιτυχίες εντοπίστηκαν λάθη και αδυναμίες και βγήκα μπροστά και ανέλαβα την ευθύνη. Ούτε έστηνα φιέστες μπροστά σε κάμερες για να αποφύγω να αναλάβω την όποια ευθύνη».

«Η Ελλάδα θέλει στιβαρό χέρι στο τιμόνι της πατρίδας» - «Εκπτώσεις στο κράτος δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θύμισε ότι εκλογές γίνονται και στην Τουρκία και το αποτέλεσμα της δικής μας κάλπης θα είναι μήνυμα και στην άλλη. Το αποτέλεσμα πρέπει να αποπνέει σταθερότητα και σιγουριά. Να στέλνει μήνυμα στην άλλη όχθη ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θέλουν στιβαρό χέρι στο τιμόνι της πατρίδας. Θα ψηφίσετε και για ποιος θα διαχειριστεί τις κρίσιμες γεωπολιτικές κρίσεις που έχουμε μπροστά μας. Ποιος θα βρεθεί απέναντι στην Τουρκία.

Μπορούμε να ξαναπιάσουμε το νήμα της προσέγγισης. Δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο με το παράλογο αλλά δεν θα είμαστε αφελείς. Θα ζυγίσουμε τις πράξεις της Τουρκίας και όχι τα λόγια και θα είμαστε πάντα απένατι σε όποια αμφισβήτηση εθνικής κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην σύλληψη του Έλληνα υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρι.«Είμαστε ακριβώς στο νοτιοανατολικό άκρο της χώρας αλλά και θέλω να στείλω από εδώ μήνυμα στην Αλβανία εκπτώσεις στο κράτος δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί».

Δείτε επίσης