Πολιτική

Παραμένει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Κατρούγκαλος για τεχνικούς λόγους

Η υποψηφιότητά του έχει ανακηρυχτεί από τον Άρειο Πάγο - Άγνωστο τι θα γίνει αν εκλεγεί

ψηφοδελτιο συριζα, παραιτηση Κατρουγκαλου, ψηφοδελτιο συριζα Β' Αθηνων,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σύγχυση επικρατεί στην Κουμουνδούρου μετά την παραίτηση Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια του κόμματος τρεις μέρες πριν τις κάλπες της 21ης Μαίου.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση παραίτησης Κατρούγκαλου για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα ψηφοδέλτια έχουν ήδη τυπωθεί και το όνομά του θα αναγράφεται κανονικά την Κυριακή των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Ο μέχρι πρότινος υποψήφιος Βουλευτής στη Β΄ Αθηνών, Γιώργος Κατρουγκάλος, βρέθηκε εκτός εκλογών κάτι που γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων για τις δηλώσεις του περί επιστροφής του μέτρου της αύξησης των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Το όνομά του θα είναι στα ψηφοδέλτια γιατί δεν προλαβαίνουν να τυπωθούν νέα


Την ίδια ώρα σοβαρό ζήτημα έχει προκύψει εντός του ΣΥΡΙΖΑ μετά το τέλος της υποψηφιότητας του Γιώργου Κατρούγκαλου καθώς παρά το γεγονός πως δεν θα είναι υποψήφιος το όνομά του θα αναγράφεται κανονικά στα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς αυτά έχουν ήδη τυπωθεί.

Συγκεκριμένα, το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν από το πρωί εξαιρετικά βαρύ, καθώς πάρα πολλά στελέχη εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους για το χρονικό σημείο των δηλώσεων του κ. Κατρούγκαλου, με αποτέλεσμα η ένταση να είναι παρούσα.

Η όποια καθυστέρηση, ωστόσο, υπήρξε μέχρις ότου ο κ. Κατρούγκαλος να κάνει γνωστή την αποχώρησή του, οφείλεται κατά πληροφορίες, στα… ψηφοδέλτια, τα οποία έχουν σταλεί στα εκλογικά τμήματα με το όνομα του κυρίου Κατρούγκαλου ως υποψήφιου στο Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα ψηφοδέλτια έχουν φύγει από τις αποθήκες του υπουργείου Εσωτερικών και κατευθύνονται στα εκλογικά κέντρα.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τις πληροφορίες η πρώτη αντίδραση της κεντρικής εκλογικής επιτροπής είναι πως πρόκειται για πολιτικό και όχι νομικό ζήτημα. Εφόσον δεν υπάρχει χρόνος για νέα ψηφοδέλτια εάν ο κ. Κατρούγκαλος ψηφιστεί, τα ψηφοδέλτια δεν θα λογίζονται άκυρα και εάν εκλεγεί τότε θα παραιτηθεί. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως πρώτη φορά αντιμετωπίζεται τέτοιο ζήτημα από την κεντρική εκλογική επιτροπή.

Δείτε επίσης