Πολιτική

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Ξεκίνησε το «παζάρι» στα μικρά κόμματα της Δεξιάς

Καλέσματα, αδειάσματα αλλά και συμμαχίες δημιουργούνται στον λεγόμενο «πατριωτικό χώρο» ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου

εκλογεσ 2023, εκλογεσ 25ης Ιουνίου, κόμματα δεξιάς, μικρά δεξιά κόμματα, συνεργασίες δεξιά κόμματα, πατριωτικά κόμματα,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τα μικρά κόμματα της Δεξιάς «πολυκατοικίας», έχουν ξεκινήσει τις διεργασίες ενόψει των δεύτερων εκλογών της 25ης Ιουνίου. Καλέσματα, αδειάσματα αλλά και συμμαχίες δείχνουν να δημιουργούνται στον λεγόμενο «πατριωτικό χώρο», με τους συνδυασμούς να προσπαθούν να σπάσουν το φράγμα του 3% και να μπουν στη Βουλή.

Η μάχη ανάμεσα στο κόμμα «Νίκη» του Δημήτρη Νατσιού και την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, δύο κόμματα που απευθύνονται ουσιαστικά στο ίδιο ακροατήριο, ξεκίνησε από την αρχή της εβδομάδας με τους αρχηγούς να ανταλάσσουν βαριά «πυρά» μεταξύ τους.

Στη μέση φαίνεται να μπήκε ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου. Όπου μετά τον αποκλεισμό του κόμματος του από τις κάλπες της 21ης Μαΐου λόγω ονόματος και συμβόλου, κατέθεσε αίτηση για να ακυρωθεί ο αποκλεισμός και να μπορέσει να συμμετέχει στις δεύτερες εκλογές. Το κάλεσμα από τον αντιπρόεδρο της «Πατριωτική Δύναμης» πλέον, Κ. Μπογδάνο, προς το κόμμα Νίκη και τον Κυριάκο Βελόπουλο δεν άργησε να έρθει.

Μάλιστα, ο κ. Μπογδάνος σε συνέντευξη του στο Mega ξεκαθάρισε ότι πρόθεσή του είναι η συσπείρωση των κομμάτων του πατριωτικού χώρου. «Το ζητούμενο είναι η συνεργασία των δυνάμεων του πατριωτικού χώρου και εφόσον αυτό το καταφέρουμε, είμαι βέβαιος ότι τα ποσοστά μας θα μας βάλουν στη Βουλή», τόνισε μεταξύ άλλων και συνέχισε λέγοντας «Απευθυνόμαστε στον κ. Νατσιό, στον κ. Βελόπουλο, σε όλους τους κομματάρχες εκείνων των κομμάτων που συγκροτούν τον λεγόμενο υγιή πατριωτικό χώρο».

Παράλληλα, η πρώην πολιτική συντρόφισσα του Μπογδάνου και επίσης αποκλεισμένη από τις πρώτες κάλπες, Αφροδίτη Λατινοπούλου, έχει ανακοινώσει τη μετονομασία του δικού της κόμματος σε «Φωνή Λογικής» ώστε να έχει ψηφοδέλτιο. Άλλο όνομα, ίδιες απόψεις, καμία συνεργασία.

Μέσα σε όλα, ήρθε και η ανακοίνωση από τον καταδικασμένο χρυσαυγίτη, Ηλία Κασιδιάρη, πως θα είναι ανεξάρτητος υποψήφιος στην Α' Αθηνών, καταθέτοντας μάλιστα και τον χάρτη που θα τον φέρει από τη φυλακή... στο Κοινοβούλιο! Το «άδειασμα» βέβαια από τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο ήταν ακαριαίο.

Συνεχίζουμε με το πολυσυζητημένο «ΕΑΝ», το κόμμα του πρώην αντιεισαγγελέα που πήγαινε για μαλλί και βγήκε... κουρεμένο! Δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε 1%, παρά τις προοπτικές που φαινόταν να είχε στα χωράφια της πατριωτικής δεξιάς. Πρόχειροι υπολογισμοί, ελλιπής στελέχωση και η «γραμμή» Κασιδιάρη φαίνεται στάθηκαν εμπόδιο στα σχέδια του κ. Αναστασίου Κανελλόπουλου. Μέχρι στιγμής, το «ΕΑΝ» του 0,34% δεν φαίνεται να «καλεί» ή να «καλείται». Για του λόγου του αληθές, μετά τις κάλπες της 21ης Μαίου...δεν φαίνεται πουθενά!

Προχωράμε με το κόμμα Κουρτζίδη, την «Ελληνική Ανατροπή», όπου σύμφωνα με τον πρόεδρό της και πρώην στέλεχος στο κόμμα Τράγκα, Πάρι Κουρτζίδη, θα πραγματοποιήσει αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές της 25ης Ιουνίου με πολλά υποσχόμενες προσθήκες στελεχών στο δυναμικό της.

Τέλος, το κόμμα Νικολόπουλου, που επίσης έμεινε εκτός από τις πρώτες κάλπες, καταγγέλλοντας μάλιστα την ηλεκτρονική πλατφόρμα κατάθεσης του συνδυασμού, ετοιμάζεται να κατέβει στις δεύτερες εκλογές και βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες σε πυρετώδεις προετοιμασίες και σημαντικές ζυμώσεις.

Δείτε επίσης