Πολιτική

Γ. Καρατζαφέρης: Ο μόνος πολιτικός που προέβλεψε από τον Φεβρουάριο το 40% της ΝΔ!

Τι λέει τώρα για τα ποσοστά των ερχόμενων εκλογών

Γ. Καρατζαφέρης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο μοναδικός πολιτικός που έπεσε «μέσα» στην πρόβλεψη για το ποσοστό που θα συγκέντρωνε η ΝΔ στις εκλογές του Μαΐου ήταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης!

«Θα γίνει ωραίο πάρτι στον πολιτικό τον χάρτη. 40 και βάλε... Θα είναι πάνω από 40» είχε σχολιάσει στις 22 Φεβρουαρίου για το ποσοστό που θα λάμβανε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 21ης Μαΐου σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο κανάλι Art.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στην πρόβλεψη που είχε κάνει τον Φεβρουάριο του 2023 για τα ποσοστά που θα πάρουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ενώ προχώρησε και σε νέα εκτίμηση για τις επόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Σε τηλεοπτική εκπομπή στο κανάλι του τότε, είχε προβλέψει ότι η Νέα Δημοκρατία θα πάρει 40%, με την παρουσιάστρια μάλιστα να διαμαρτύρεται:

«Καλά κρατηθείτε κύριε Καρατζαφέρη» του είπε όταν άκουσε την πρόβλεψη, όμως ο έμπειρος δημοσιογράφος και πολιτικός έπεσε μέσα...

«Χρεώστε το σε μία πολιτική και δημοσιογραφική εμπειρία» είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στον Νίκο Χατζηνικολάου, ερμηνεύοντας την πρόβλεψή του.

«Αναλύοντας τότε τον λόγο του κ. Μητσοτάκη, τον κυβερνητικό, κατάλαβα ότι προχωράει μπροστά και ότι δεν πρόκειται να σταθεί στο τι έλεγαν οι γύρω. Βλέποντας από την άλλη πλευρά τον κ. Τσίπρα να κάνει μεγάλα λάθη, αυτό με το 20% το είπα όταν είπε ότι δεν θα ξαναπάει στη Βουλή. Τεράστιο, για εμένα, ολίσθημα κοινοβουλευτικό και φάνηκε ότι βρίσκεται σε έναν πανικό, σε μία αγωνία, η οποία επιβεβαιώθηκε στις εκλογές. Έτσι είπα 40 και βάλε ο Μητσοτάκης και 20 ο κύριος Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε για την πρόβλεψη που είχε κάνει…

Όσον αφορά για το τι προβλέπει για τις επόμενες εκλογές, ανέφερε:

«Θέλω να δω ποια θα είναι η πολιτική στρατηγική του κ. Μητσοτάκη μετά τα αποτελέσματα, σε συνάρτηση βέβαια των αποτελεσμάτων των μικρών δεξιών κομμάτων… Από την άλλη πλευρά θέλω να δω πόσο θα κορυφωθεί η κόντρα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση. Αντιλαμβάνεται κανείς πως όταν αυτοί οι δύο ανεβάσουν του τόνους, αναγκαστικά, για να πάρει κάποιος την αξιωματική αντιπολίτευση, αυτό θα ωφελήσει τον κ. Μητσοτάκη να κάνει μια πιο έξυπνη καμπάνια και μετά θα δω τι θα γίνει… στην ουρά μεταξύ του Βελόπουλου και του κόμματος "Νίκη”. Έχουμε δύο μάχες στην ουσία. Μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ Βελόπουλου και "Νίκη”», ανέφερε αρχικά, και συνέχισε:

«Από κει και πέρα αν όλα αυτά εκτιμηθούν σωστά, ο κ. Μητσοτάκης έχει το δικαίωμα να ατενίσει σε ακόμη μεγαλύτερα νούμερα. Να θυμίσω ότι ο πατέρας του (σ.σ: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης) χρειάστηκε να κάνει τρεις εκλογικές αναμετρήσεις σε διάστημα λίγων μηνών και κάθε φορά έπαιρνε μία με δύο μονάδες πάνω. Βέβαια, βλέπω από το 41 μια μικρή κάμψη εκείνων των Πασόκων, που θα ξαναγυρίσουν στο ΠΑΣΟΚ βλέποντας ότι αναπτύσσει μια δυναμική»…


Δείτε επίσης