Πολιτική

Στόχος του ΠΑΣΟΚ να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχεδιάζει με τους συνεργάτες του τη στρατηγική του κόμματος προς τις δεύτερες κάλπες και αποκλείει κάθε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία

ΠΑΣΟΚ, Ανδρουλάκης, Αξιωματική αντιπολίτευση, Εκλογές 2023, Εκλογές 25 Ιουνίου
Αρθρογράφος: Βαγγέλης Γιακουμής
Από Βαγγέλης Γιακουμής

Αναδημοσίευση από τη «Βραδυνή της Κυριακής»

Με όπλο την εμπειρία του παρελθόντος και συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν την Κοινωνία, ένα ισχυρό Κράτος, Υγεία και Παιδεία για όλους, και δίκαιη φορολογία, το ΠΑΣΟΚ έχει βάλει πλώρη να κάνει την ανατροπή και να αναδειχθεί τρίτο κόμμα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Επιπροσθέτως, ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του ότι δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, κλείνοντας έτσι τα σενάρια που τεχνηέντως κυκλοφορούσαν κάποιοι. Συνεργάτες του αναφέρουν πως έχουν αποφασίσει το επόμενο διάστημα να επικαιροποιήσουν τις θέσεις τους για μία προοδευτική, αξιόπιστη και εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για τον τόπο, και αυτό θα γίνει, όπως λένε, «μέσα από τις θέσεις μας και μέσα από το περιεχόμενο και το ύφος της αντιπολίτευσης που ασκούμε». Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θέτει σε πλήρη ετοιμότητα τον εκλογικό μηχανισμό του κόμματος, με στόχο να αυξήσει τα ποσοστά του στο Λεκανοπέδιο, και σχεδιάζει στοχευμένες επισκέψεις, αλλά και περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Για το λόγο αυτό, συγκαλεί τις επόμενες ημέρες συνεδρίαση της Κ.Ε. και της Κ.Ο., ενώ αύριο θα έχει την πρώτη συνάντηση με τους βουλευτές του στη Βουλή κατά την ορκωμοσία τους.

Ταυτόχρονα, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει και το εκλογικό του οπλοστάσιο για να το ρίξει στη μάχη των δεύτερων εκλογών σχεδιάζοντας πολιτικά , οργανωτικά και επικοινωνιακά τη συνολική του στρατηγική. Τα πρόσωπα της πρώτης γραμμής θα είναι οι άμεσοι συνεργάτες του που θα δίνουν τον τόνο της αντιπαράθεσης, αλλά και των θετικών προτάσεων στα προβλήματα των πολιτών. Ο Παναγιώτης Δουδωνής, ο Δημήτρης Μάντζος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος, και η υπεύθυνη Επικοινωνίας Στεφανία Μουρελάτου θα αποτελούν την ομάδα κρούσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος υποστηρίζει με δηλώσεις του ότι το ΠΑΣΟΚ είχε και θα έχει καθαρές θέσεις, καθαρό πρόγραμμα, καθαρή πρόταση, για όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν το λαό, τα προβλήματα της κοινωνίας, και για αυτό απευθύνει κάλεσμα στους ψηφοφόρους σε μία προσπάθεια επαναπατρισμού αυτών που πριν από μερικά χρόνια γύρισαν την πλάτη τους στο ΠΑΣΟΚ. «Απευθύνουμε ένα ειλικρινές προσκλητήριο σε όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες να δομήσουμε ξανά μία ισχυρή παράταξη, αξιόπιστη και με γνήσια προοδευτική εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση του τόπου», τονίζει ο κ. Μάντζος, ενώ, παράλληλα, ο σχεδιασμός του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είναι να ρίξει το βάρος του σε περιοχές της Αττικής που δεν κατάφερε να αυξήσει κατά πολύ τα ποσοστά του, όπως στη Δυτική Αθήνα. Ένας εξ αυτών που δεν κατάφερε να εκλεγεί, αλλά εισηγείται συγκεκριμένες δράσεις στον κ. Ανδρουλάκη, διότι λένε ότι το ΠΑΣΟΚ με λίγη προσπάθεια ίσως εκλέξει δεύτερη έδρα, είναι ο κ. Μ. Καρχιμάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της ανανέωσης θέλει να δώσει ρόλο και λόγο στους βουλευτές που εκλέχθηκαν για πρώτη φορά, όπως οι Στέφανος Παραστατίδης, Θανάσης Γκλαβίνας, Παναγιώτης Αδαμόπουλος, Ελένη Βουτσινά, Κατερίνα Σπυριδάκη και Κατερίνα Καζάνη. Ο Θανάσης Γλαβίνας με δηλώσεις του τονίζει ότι η στρατηγική που ακολούθησε ήταν ο καθαρός λόγος. «Προσπαθήσαμε χωρίς ανέξοδες υποσχέσεις, χωρίς να πούμε μεγάλα λόγια, αλλά με ουσιαστικές προτάσεις και παρεμβάσεις στις τοπικές κοινωνίες, να αναδείξουμε τα προβλήματα και να πούμε ότι είμαστε εδώ δίπλα σας». Το ίδιο μήνυμα στέλνει και Στέφανος Παραστατίδης. «Ευθύνη μας είναι η ισχυρή αντιπολίτευση έναντι της συντήρησης, σήμερα, και η προοδευτική διακυβέρνηση αύριο».

Δείτε επίσης