Πολιτική

Μητσοτάκης: «Δεν θα ανεχτώ φαινόμενα αλαζονείας, δεν θα καβαλήσω το καλάμι»

Ζητά από τα κομματικά στελέχη να είναι σε εγρήγορση ενόψει των εκλογών και αποκλείει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ή «τα κομματίδια στα δεξιά της ΝΔ»

Κυριάκος Μητσοτάκης, Εκλογές 25 Ιουνίου,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα κάνει σκληρή δουλειά χωρίς ίχνος αλαζονείας μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στους στόχους που έχει θέσει για την επόμενη τετραετία, και εφόσον οι εκλογές της 25ης Ιουνίου, τον αναδείξουν εκ νέου νικητή.

Ο ίδιος χαρακτήρισε μονόδρομο την αυτοδυναμία αποκλείοντας για άλλη μια φορά κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με «κόμματα και κομματίδια» που κινούνται στα δεξιά της Ν.Δ.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» στέλνει μήνυμα προς τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για εκλογική εγρήγορση, προειδοποιώντας πως δεν θα ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας.

«Δεν θα καβαλήσω καλάμι»

Περιγράφοντας την ταυτότητα της κυβέρνησης που προτίθεται να σχηματίσει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι θα χρησιμοποιήσει και νέα πρόσωπα που εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Διευκρίνισε δε απαντώντας στα όσα του καταμαρτυρούν οι αντίπαλοι του περί αλαζονείας ότι δεν πρόκειται να καβαλήσει το καλάμι, μην ανεχόμενος το ίδιο και από τους συνεργάτες του. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν πρόκειται να καβαλήσω το καλάμι».

Υποστήριξε την αναγκαιότητα αυτοδυναμίας του κυβερνώντος κόμματος, ένα μήνυμα που είχε επαναλάβει και κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα για τη μάχη της 21ης Μαΐου.

«Όσο πιο ισχυρή η εντολή, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη εγώ ο ίδιος να είμαι προσγειωμένος σεμνός και να τιμήσω την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει ασύδοτη, αλλά αποτελεσματική κυβέρνηση. Μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν μεγάλες αλλαγές. Δεν έχω κρύψει τη φιλοδοξία μου, η δεύτερη τετραετία να είναι μια τετραετία μεγάλων αλλαγών. Όσο πιο ισχυρή νομιμοποίηση έχω για να κάνω τέτοιες αλλαγές τόσο πιο εύκολο θα είναι να τις υλοποιήσω».

Αναλύοντας τη νέα κυβέρνηση που θέλει να κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε: «Θα είναι μια κυβέρνηση σκληρής δουλειάς – με πολύ rotation για να χρησιμοποιήσω έναν μπασκετικό όρο – δηλαδή με πολλές αλλαγές σε σχέση με την απερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ».

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στον τομέα της υγείας λέγοντας ότι «η δημόσια υγεία είναι και ένα προσωπικό στοίχημα. Έμαθα πολλά στα χρόνια της πανδημίας και νομίζω ότι ξέρω πολύ καλά που πρέπει να παρέμβουμε. Περιμένουμε να υλοποιήσουμε μεγάλες αλλαγές στα νοσοκομεία μας. Παρεμβάσεις που θα κάνουμε στα επείγοντα περιστατικά, στους γιατρούς μας, στις προσλήψεις που πρέπει να γίνουν στον τρόπο που πρέπει να στελεχώνουμε ειδικά τις πιο ακριτικές περιοχές».

Δείτε επίσης