Πολιτική

Αποκρυπτογραφώντας την ψήφο του βορρά - Η υπεροχή της ΝΔ στις λαϊκές συνοικίες

Πόρτα πόρτα από Πιερία έως Γρεβενά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να πείσει τους ψηφοφόρους ότι η ΝΔ είναι το κατ’ εξοχήν πατριωτικό κόμμα

Μητσοτάκης, Βορράς, Λαϊκές συνοικίες, ΝΔ, Εκλογές 2023, Εκλογές 25 Ιουνίου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Καθόλου τυχαία δεν έγινε η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Περιστέρι.

Από τη Δυτική Αθήνα, από μια παραδοσιακά πολυπληθή και λαϊκή συνοικία, ο Πρόεδρος της ΝΔ θέλησε να στείλει μήνυμα ότι το κόμμα του είναι η μεγάλη λαϊκή προοδευτική παράταξη αυτού του τόπου.

Και δεν είναι η μόνη. Στις λαϊκές περιοχές η ΝΔ επικράτησε κατά κράτος αφήνοντας πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ πολλές μονάδες. Και αυτή η επικράτηση συνέβαλλε κατά πολύ στο να διαμορφωθεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου που οδήγησε σε θρίαμβο της ΝΔ σε όλη τη χώρα.

Ενδεικτικά, η ΝΔ κέρδισε σε 20 περιοχές, όπως:

Άγιοι Ανάργυροι

ΝΔ: 35,46%

ΣΥΡΙΖΑ: 22,53%

Καματερό

ΝΔ: 35,13%

ΣΥΡΙΖΑ: 20,90%

Αγία Βαρβάρα

ΝΔ: 32,03%

ΣΥΡΙΖΑ: 24,38%

Αιγάλεω

ΝΔ: 34,64%

ΣΥΡΙΖΑ: 23,23%

Ίλιον

ΝΔ: 33,98%

ΣΥΡΙΖΑ: 23,46%

Περιστέρι

ΝΔ: 34,07%

ΣΥΡΙΖΑ: 23,47%

Πετρούπολη

ΝΔ: 33,74%

ΣΥΡΙΖΑ: 20,91%

Χαϊδάρι

ΝΔ: 37,32%

ΣΥΡΙΖΑ: 20,60%

Ελευσίνα

ΝΔ: 40,22%

ΣΥΡΙΖΑ: 17,94%

Μαγούλα

ΝΔ: 41,85%

ΣΥΡΙΖΑ: 17,00%

Μάνδρα-Ειδυλλία

ΝΔ: 47,64%

ΣΥΡΙΖΑ: 16,81%

Αχαρναί

ΝΔ: 34,04%

ΣΥΡΙΖΑ: 19,34%

Μαρκόπουλο

ΝΔ: 48,78%

ΣΥΡΙΖΑ: 16,62%

Κερατσίνι – Δραπετσώνα

ΝΔ: 36,70%

ΣΥΡΙΖΑ: 20,39%

Κορυδαλλός

ΝΔ: 35,45%

ΣΥΡΙΖΑ: 21,18%

Νίκαια – Άγιος Ιωάννης Ρέντης

ΝΔ: 35,16%

ΣΥΡΙΖΑ: 21,77%

Πέραμα

ΝΔ: 38,61%

ΣΥΡΙΖΑ: 18,57%

Σαλαμίνα

ΝΔ: 47,73%

ΣΥΡΙΖΑ: 18,16%

Καλλιθέα

ΝΔ: 37,33%

ΣΥΡΙΖΑ: 21,73%

Καισαριανή

ΝΔ: 35,08%

ΣΥΡΙΖΑ: 24,08%

«Η κάλπη την 25η Ιουνίου θα είναι ξανά άδεια»

Τα αποτελέσματα αυτά είναι μεν συντριπτικά αλλά όπως σημείωσε και ο ίδιος δεν σημαίνουν πλέον τίποτα. «Η κάλπη την 25η Ιουνίου θα είναι ξανά άδεια. Εδώ δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος γύρος. Δεν είμαστε σε δημοτικές εκλογές. Δεν προσμετράται το ποσοστό μας στην κάλπη της 25ης Ιουνίου. Όλα ξεκινούν πάλι από την αρχή», είπε χαρακτηριστικά προκειμένου να εξηγήσει στους ψηφοφόρους ότι πρέπει και πάλι να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν μαζικά ΝΔ για να αποκτήσει η χώρα μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Η «μάχη» του βορρά δεξιά της ΝΔ

Και μπορεί η ΝΔ να έχει αυξήσει την απήχησή της στις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας, όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον βορρά.

Η γαλάζια απόχρωση του χάρτη και εκεί δεν μπόρεσε να αποκρύψει από το εκλογικό επιτελείο της Πειραιώς το γεγονός ότι τα μικρά κόμματα στα δεξιά της ΝΔ ενισχύθηκαν και άρα αυτό πρέπει να ανατραπεί.

Ειδικά το αποκαλούμενο πλέον και «κόμμα των πιστών», η ΝΙΚΗ, ένα κόμμα που ήρθε από το πουθενά και κατέγραψε αξιοσημείωτα ποσοστά στον βορρά προκαλεί ανησυχία στην οδό Πειραιώς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι βέβαιο ότι θα επισκεφθεί τις περιοχές αυτές, όπως την Πιερία, την Πέλλα, την Ξάνθη, τον Έβρο και τα Γρεβενά και θα επιχειρήσει να πείσει τους ψηφοφόρους ότι η ΝΔ είναι το κατ’ εξοχήν πατριωτικό κόμμα και το έχει αποδείξει στην πράξη.

Έχει ενισχύσει την αμυντική θωράκιση της χώρας, έχει αποτρέψει με σθένος και σωστή διπλωματία οποιασδήποτε προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει εντάσεις στην στεριά και στην θάλασσα και βεβαίως χτίζει και επεκτείνει τον φράχτη στον Έβρο ακόμα και αν αυτό κοστίσει δημοσιονομικά.

Θα επιχειρήσει ακόμα να μιλήσει στην καρδιά αυτών των πολιτών ζητώντας τους να μην τους φοβίζει το άνοιγμα και σε άλλους χώρους στο κέντρο και πως αυτό όπως έχει ήδη αποδείξει δεν επηρέασε την πατριωτική πολιτική που ακολουθεί παραδοσιακά η ΝΔ.

Αυτή ίσως και να είναι η πιο δύσκολη αποστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις δυο προεκλογικές περιόδους αλλά όπως τονίζουν κομματικά στελέχη αν καταφέρει να πείσει έστω και ένα μικρό μέρος αυτών των ψηφοφόρων ότι η ΝΔ δεν έχει αλλάξει στον πυρήνα της αλλά απλά ακολουθεί την εποχή της και εξελίσσεται θα είναι μια μεγάλη επιτυχία που θα αποτυπωθεί και στην κάλπη.

Σειρά έχει η Κρήτη

Σήμερα και αύριο πάντως σειρά έχει η Κρήτη. Η πρώτη ημέρα της περιοδείας του θα περιλαμβάνει επισκέψεις στις Περιφερειακές Ενότητες Λασιθίου και Ηρακλείου.

Το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Σητεία, τον Μακρύ Γιαλό, την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τον Μόχο και στις 20:00 θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στο Ηράκλειο, στην πλατεία Αγίου Τίτου.

Δείτε επίσης