Πολιτική

Μητσοτάκης: Στις 25 Ιουνίου κρίνεται ποιος θα είναι πρωθυπουργός, όχι αντιπολίτευση

«Οι εκλογές που έρχονται δεν είναι ματς-ρεβάνς, το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου δεδομένο, θα είχαμε αυτοδυναμία αν δεν υπήρχε η νάρκη της απλής αναλογικής»

Μητσοτάκης από Χανιά, Εκλογές 2023, Εκλογές 25 Ιουνίου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Στις 25 Ιουνίου κρίνεται ποιος θα είναι πρωθυπουργός και όχι ποιος θα κάνει αντιπολίτευση». Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε από τις Βρύσες Αποκορώνου στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στην Κρήτη.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε αναφορά στην πορεία προκοπής και ανάπτυξης που είχε η χώρα τα τελευταία χρόνια ζητώντας να προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές μια κυβέρνηση σταθερότητας με ορίζοντα τετραετίας. Συμπλήρωσε, δε, ότι το στοίχημα στα Χανιά είναι η ΝΔ να εκλέξει τέσσερις βουλευτές, χτίζοντας πάνω στο αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου.

«Οι εκλογές που έρχονται δεν είναι ματς-ρεβάνς, το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου δεδομένο, θα είχαμε αυτοδυναμία αν δεν υπήρχε η νάρκη της απλής αναλογικής και θα την απενεργοποιήσουμε αν επανεκλέγουμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά στην ολοκλήρωση των έργων που αποτελούσαν, όπως είπε, πόθο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, φέρνοντας το παράδειγμα του ΒΟΑΚ για τον οποίο «έχουμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση». «Ο ΒΟΑΚ θα είναι σε όλη την Κρήτη, γι’ αυτό και ξεκίνησα την περιοδεία μου από τη Σητεία και θα φταστώ στο Καστέλι», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος έγινε δεκτός με θέρμη από τους κατοίκους της περιοχής που του είχαν ετοιμάσει και την ακόλουθη μαντινάδα: «Από τη Σητεία ως τα Χανιά όλη η Κρήτη αξίζει και ο ψηλός από ψηλά τη βλέπει και δακρύζει. Βλέπει τον Κυριάκο, βλέπει και την Ντόρα πώς άλλαξαν το χρώμα της και είναι γαλάζια τώρα».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στον Πλατανιά όπου συνομίλησε με πολίτες και απόλαυσε κρητικά εδέσματα αλλά και τσικουδιά. Μάλιστα επανέλαβε ότι στόχος είναι η ΝΔ στα Χανιά να βγάλει τέσσερις έδρες λέγοντας μάλιστα ότι το μεγαλύτερο κίνητρο τώρα το έχει ο Βασίλης Διγαλάκης.

Ολόκληρη η ομιλία Μητσοτάκη στα Χανιά

«Θέλω να ξέρετε ότι την επόμενη μέρα στο πρόσωπό μου θα έχετε έναν σύμμαχο για όλα σας τα αιτήματα, για όλα τα ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία.

Θα συμπορευτούμε μαζί σε αυτό τον δρόμο της ανάπτυξης, σε αυτό τον δρόμο της κοινωνικής συνοχής, σε αυτό τον δρόμο της κοινωνικής δικαιοσύνης. Του οράματος το οποίο έχω για μία Κρήτη η οποία θα είναι πράσινη -πράσινη περιβαλλοντικά, γιατί είναι γαλάζια, μην μπλεκόμαστε. Για μία Κρήτη η οποία πραγματικά θα είναι πρωταγωνίστρια», σημείωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν να τον υποδεχτούν στις Βρύσες Αποκορώνου.

«Δεν πρέπει να υπάρχει κανείς εφησυχασμός, το λέω παντού το επαναλαμβάνω και σε εσάς. Εδώ δεν είναι σκορ πρώτου αγώνα το οποίο το κρατάμε για τη ρεβάνς. Εδώ ξεκινάνε όλα από την αρχή. Οι κάλπες είναι άδειες, πρέπει να ξαναγεμίσουν. Δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός. Δεν θέλω να ακούω κουβέντα ότι “έχουμε κερδίσει σίγουρα, άρα πάμε για άλλα”. Θα πρέπει να επαναβεβαιώσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου. Έχουμε τον αέρα στα πανιά μας, έχουμε το ρεύμα μαζί μας», τόνισε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συγκέντρωση πολιτών στο Καστέλι Κισσάμου.

«Αυτό μας υποχρεώνει όμως όχι να είμαστε αλαζόνες και να προεξοφλούμε το αποτέλεσμα, το αντίθετο. Να είμαστε ακόμα πιο ταπεινοί και να έχουμε την αίσθηση της μεγάλης ευθύνης που εναποθέτει στις πλάτες μας ο ελληνικός λαός, ο κρητικός λαός. Και ειδικά εδώ, να ξέρετε, στα Χανιά μας, αυτή την ευθύνη την αισθάνομαι προσωπικά ακόμα πιο έντονα», προσέθεσε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Πλατανιά, όπου περπάτησε στον εμπορικό δρόμο και συνομίλησε με κατοίκους, καταστηματάρχες που τον υποδέχθηκαν με κεράσματα και μαντινάδες, αλλά και με τουρίστες.

Δείτε επίσης