Πολιτική

Μητσοτάκης για θάνατο Πάγκαλου: «Υπηρέτησε με παρρησία τις απόψεις του»

Στο μήνυμά του ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή του στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ

Θεόδωροσ Πάγκαλοσ, Κυριάκοσ Μητσοτάκησ, θάνατοσ, συλλυπητήρια, ανάρτηση, ανακοίνωση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Προσωπικότητα με ξεχωριστό αποτύπωμα χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Θεόδωρο Πάγκαλο, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια και τους φίλους του.

«Για παραπάνω από μισό αιώνα, ο Θεόδωρος Πάγκαλος υπήρξε ένας μαχητικός πολιτικός, υπηρετώντας με παρρησία τις απόψεις του» τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Ως στέλεχος της Αριστεράς προδικτατορικά, αλλά και ως υπουργός, αργότερα, πολλών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Σε μία πολυκύμαντη διαδρομή, από την οποία θα ξεχώριζα τη συμβολή του στην εθνική υπόθεση της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε.

«Ο ίδιος έλεγε πάντα ότι χαιρόταν "να χύνει την καρδάρα με το γάλα". Να ταράζει, δηλαδή, τις κατεστημένες θέσεις με τις δικές του ριζοσπαστικές προσεγγίσεις και τον θυελλώδη χαρακτήρα του. Με όπλο την ευφυΐα, τον κοσμοπολιτισμό, το χιούμορ και την τόλμη του. Το γεγονός ότι για χρόνια βρεθήκαμε σε αντίπαλες παρατάξεις δεν με εμποδίζει να διακρίνω την σφραγίδα του Θόδωρου στην πολιτική ζωή της χώρας. Με πρώτο χαρακτηριστικό της, την πίστη στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.

»Στην οικογένεια και τους φίλους του απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», καταλήγει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δείτε επίσης