Πολιτική

Εκλογές 25 Ιουνίου: Αυτοδυναμία της ΝΔ ακόμα και αν μπουν τα μικρά κόμματα στη Βουλή

Τι αναφέρει ο πρόεδρος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς

Δημοσκόπηση, Εκλογές, 25 Ιουνίου, ΝΔ,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ακόμη και στην περίπτωση που εισέλθουν περισσότερα μικρά κόμματα στην Βουλή, εκτιμά η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Μάλιστα στην ανάλυση που έγινε από τον πρόεδρο της εταιρείας Δημοσκοπήσεων κ. Στράτο Φαναρά, σχολιάστηκε ότι η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο θα κρατήσει τα ποσοστά της κάλπης της 21ης Μαΐου, αλλά και θα τα ενισχύσει λίγο.

Παράλληλα για τον ΣΥΡΙΖΑ, η δημοσκόπηση της Metron Analysis, καταγράφει ότι θα μειωθεί πολύ λίγο το ποσοστό που έλαβε στις τελευταίες εθνικές εκλογές, ενώ για το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ο πρόεδρος της εταιρείας δημοσκοπήσεων, δήλωσε ότι δεν έχει δυναμική.

Λίγο πριν το στήσιμο της δεύτερης κάλπης στις 25 Ιουνίου, με τα κόμματα να βρίσκονται εκ νέου σε προεκλογικό πυρετό, η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, δίνει αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία.

Η πρόθεση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία φτάνει στο 35,8% με τον ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει νέα βουτιά στο 16,7% και τη διαφορά μεταξύ τους να βρίσκεται στις 19,1 μονάδες.

«Το σημείο εκκίνησης δείχνει πως η ΝΔ θα κρατήσει τα ποσοστά της πρώτης κάλπης και θα είναι στο 41%. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στα ίδια ποσοστά όπως και το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο Στράτος Φαναράς, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος Metron Analysis, μιλώντας στο Mega για τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης.

Το ΠΑΣΟΚ χωρίς δυναμική να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει η δημοσκόπηση

Παράλληλα ο πρόεδρος της Εταιρείας δημοσκόπησης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι στο 10,2% χωρίς δυναμική να φτάσει ή να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ στο 6,7% και η Ελληνική Λύση η οποία υποχωρεί στο 3,8% πιεζόμενη από τα δεξιά.

«Με αυτά τα δεδομένα η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία με 162 έδρες. Ακόμα και εάν μπουν τα μικρά κόμματα, η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία και δεν θα επηρεαστεί. Μπορεί η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων να μειωθεί ακόμα περισσότερο. Το πρόβλημα εδώ είναι πως η αντιπολίτευση είναι σαν κατακερματισμένο τοπίο», είπε ο Στράτος Φαναράς.

Παράλληλα ο αναλυτής – εκλογολόγος ανέφερε ότι υπάρχει άνοδος και σοβαρό ενδεχόμενο είσοδο στη βουλή του κόμματος της Κωνσταντοπούλου «Πλεύσης Ελευθερίας που φτάνει στην πρόθεση ψήφου στο 4,2% και του κόμματος Νίκη με 3,3%.

«Η Πλεύση παίρνει και από ΣΥΡΙΖΑ και από ΜΕΡΑ25 αλλά και από τον χώρο των μικρότερων αριστερών κομμάτων» λέει ο κ. Φαναρά ενώ για το κόμμα του κ. Βαρουφάκη αναφέρει ότι θα υπάρξει και νέα υποχώρηση του ποσοστού του.

«Στο 2,2% υποχωρεί το ΜέΡΑ25 και τα λοιπά κόμματα καταλαμβάνουν ποσοστό 4,4%.

Δεν θα ψηφίσουν δηλώνει το 3,8% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στις 8,5 μονάδες».

Η Metron Analysis στην εκτίμηση ψήφου δίνει και την εικόνα του πολιτικού σκηνικού όπως διαμορφώνεται σήμερα.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία ξεπερνά και το ποσοστό που πήρε στις εκλογές και φτάνει το 41%. Στο 19,1% βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ από 20,1% και στο 11,7%, οριακά αυξημένο το ΠΑΣΟΚ.

Νέα άνοδος για το ΚΚΕ που φτάνει το 7,6% από 7,2% στις εκλογές και στο 4,4% η Ελληνική Λύση, με μείωση μόλις 0,1%.

Δείτε επίσης