Πολιτική

Εκλογές 25 Ιουνίου: Συνεδριάζει η Διακομματική Επιτροπή για τους όρους του ντιμπέιτ

Έξι θα είναι οι θεματικές ενότητες - Υπό εξέταση η ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων

Εκλογές 25 Ιουνίου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Διακομματική Επιτροπή συνεδριάζει το μεσημέρι της Πέμπτης 8/6 για τους όρους του ντιμπέιτ που είχε συμφωνηθεί να γίνει μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενόψει των εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, είχε ληφθεί ομόφωνα η απόφαση να πραγματοποιηθεί ένα ντιμπέιτ την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει να γίνει και μία ακόμη τηλεμαχία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων.

Υπό συζήτηση

Ακόμη, στην ίδια συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής προτάθηκε να δοθεί στους δημοσιογράφους η δυνατότητα να υποβάλλουν μία ερώτηση ελεύθερης επιλογης σε καθέναν από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η πρόταση αυτή αναμένεται να συζητηθεί στην σημερινή συνεδρίαση της διακομματική, την Πέμπτη (08.06), παρουσία ενός εκπροσώπου των δημοσιογράφων που θα ορίσουν τα κανάλια προκειμένου να τους εκπροσωπήσουν. Ακόμη, αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι όροι της διεξαγωγής του ντιμπέιτ ενόψει των δεύτερων εκλογών 2023.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών

«Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Ιουνίου αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί μία τηλεμαχία στις 15 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Η θεματολογία θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

1η Θεματική Ενότητα: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση

2η Θεματική Ενότητα: Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα

3η Θεματική Ενότητα: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια

4η Θεματική Ενότητα: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος

5η Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον – Ενέργεια

6η Θεματική Ενότητα: Νέα Γενιά

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Επιπλέον, προτάθηκε να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες δημοσιογράφους να υποβάλουν μία ερώτηση ελεύθερης επιλογής προς κάθε πολιτικό αρχηγό.»

Δείτε επίσης