Πολιτική

Τσίπρας: Μea culpa για απλή αναλογική, επίθεση σε Ανδρουλάκη και…ταμείο στις 26/6

«Στόχος μας είναι η νίκη στις εκλογές γιατί θέλουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας»

Αλέξης Τσίπρας, εκλογές, εκλογές 2023, ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πιστός στο «πλάνο αντεπίθεσης» του ΣΥΡΙΖΑ για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 25 Ιουνίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε το βράδυ της Πέμπτης (08/06) στον ΣΚΑΪ, προκειμένου να επαναδιατυπώσει την πεποίθησή του πως «μπορεί να γίνει το θαύμα» στην κάλπη.

«Στόχος μας είναι η νίκη στις εκλογές γιατί θέλουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας», τόνισε και προσθέτοντας με νόημα ότι «η κάλπη -όπως λέει και ο κ. Μητσοτάκης- θα είναι άδεια, συμφωνούμε κι εμείς με αυτό», ωστόσο παραδέχτηκε πως «είναι εξαιρετικά δύσκολη η αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων».

Πέραν- φυσικά – της ολομέτωπης επίθεσης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε «δριμύ κατηγορώ» σε ΠΑΣΟΚ και Νίκο Ανδρουλάκη και μάλιστα- ίσως- για πρώτη φορά σε τόσο υψηλούς τόνους.

Μάλιστα, απάντησε και στην κριτική που ασκήθηκε για την… επαναπαρουσίαση του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, στην εκδήλωση, στο Χαλάνδρι, την Τετάρτη (07/06).

Όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, «το Πρόγραμμα δεν έχει αλλάξει και περιλαμβάνει τους ίδιους κοστολογημένους στόχους», ωστόσο, επέλεξε να το επαναπαρουσιάσει γιατί, όπως ανέφερε, «την προηγούμενη προεκλογική περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να επικοινωνήσει τις θέσεις και τις προτάσεις του».

«Κάναμε επανατοποθέτηση προϊόντος», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του, σχολιάζοντας παράλληλα ότι «επρόκειτο για ένα συνολικό έλλειμμα καθώς δεν έγινε επαρκής συζήτηση για τα προγράμματα, έγινε κυρίως για το χτες».

Σε εκείνο το σημείο, λοιπόν, δεν παρέλειψε να αναλάβει την ευθύνη για τη μεγάλη εκλογική ήττα, δηλώνοντας «mea culpa», συνδέοντάς τη με την απλή αναλογική.

«Λειτούργησε ουσιαστικά σε μια προοπτική κατακερματισμού των δυνάμεων που θα μπορούσαν να συνεργαστούν προκειμένου να διαμορφώσουν κυβέρνηση.

Εμείς στηρίξαμε την επιλογή που κάναμε το 2016, τα κόμματα του προοδευτικού χώρου την απέρριψαν», όπως είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για ένα «όραμα που δεν περπάτησε».

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ευτυχής με τον κ. Ανδρουλάκη απέναντι του»

Αναφορικά με την επόμενη κάλπη και τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ, διατράνωσε τη θέση του πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι κόμμα εξουσίας, όχι διαμαρτυρίας, ούτε κόμμα συμπληρωματικό των κομματικών αντιπάλων του, όπως το ΠΑΣΟΚ».

Και «δυναμώνοντας» τα «πυρά» του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Τσίπρας ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση από το ΠΑΣΟΚ», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το ΠΑΣΟΚ θέλει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε από το 2012 να γίνει συμπλήρωμα της δεξιάς», σχολίασε και πρόσθεσε:

«Ο κ. Ανδρουλάκης στις εκλογές είχε μονομέτωπο έναντι του ΣΥΡΙΖΑ».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι ευτυχής με τον κ. Ανδρουλάκη απέναντι του».

Δείτε επίσης