Πολιτική

Βαρουφάκης: Καλούμε τους προοδευτικούς ανθρώπους σε συστράτευση χωρίς ηγεμονίες

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Συμμαχία για τη Ρήξη χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών «θρήνο της Αριστεράς»

Εκλογές, Γιάνης Βαρουφάκης, Εκλογές 2023, εκλογές 25ης Ιουνίου, ΜέΡΑ25, γραμματέας, Βουλή
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε για το εκλογικό αποτέλεσμα: «Η μη είσοδος του ΜέΡΑ25 στη Βουλή είναι το λιγότερο. Το μείζον είναι ο αποψινός θρήνος της Αριστεράς που αποτύχαμε να μετατρέψουμε τη δεκαετή αντίσταση στη μνημονιακή καταστροφή σε προοδευτικό μέτωπο και να αποτρέψουμε την μετατροπή της οργής σε ακροδεξιό ρεύμα».

Ευχαριστώντας, δε, τους ανθρώπους της Συμμαχίας, ιδίως τους ανένταχτους που τη στήριξαν, υποσχέθηκε: «Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας. Από αύριο κιόλας, μπροστά στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη θα εργαστούμε ακούραστα για την ανασύνταξη της πλουραλιστικής, οικολογικής, ενωτικής και ανιδιοτελούς Αριστεράς.

Ποτέ ο λαός μας δεν είχε περισσότερη ανάγκη μιας τέτοιας Αριστεράς στη Βουλή. Και ποτέ μια τέτοια Αριστερά δεν θα λείπει περισσότερο από τη Βουλή», σημείωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη και πρόσθεσε: «Τίποτα βέβαια δεν χάθηκε οριστικά. Θυμίζω τον Σεπτέμβρη του 2009, τότε που εκλέχτηκε μια συστημική κυβέρνηση με 44% αλλά μέσα σε μερικούς μήνες κατέρρευσε το σύστημα ολόκληρο κάτω από το βάρος των χρεών και των ψεμάτων του».

Εν κατακλείδι, «αυτή τη φορά, η ανασυνταγμένη Αριστερά θα πρέπει να είναι γερά προετοιμασμένη ώστε να στηρίξει και να εκφράσει τον κόσμο που θα χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Ευχαριστούμε όσους μας ψηφίσατε διαψεύδοντας το αφήγημα ότι το ΜέΡΑ25 καταρρέει. Καλούμε τους προοδευτικούς ανθρώπους που δεν μας ψηφίσατε σε προγραμματική συστράτευση χωρίς ηγεμονίες. Μαζί... προχωράμε!», κατέληξε, στη δήλωσή του, ο κ. Βαρουφάκης.

Δείτε επίσης