Πολιτική

Μαρινάκης για υποψηφιότητα Κασιδιάρη: Αν εκλεγεί, θα τεθεί αυτοδικαίως σε αργία

«Υπάρχει ο νόμος και στη συγκεκριμένη περίπτωση προφανώς θα εφαρμοστεί» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Παύλος Μαρινάκης, Κασιδιάρης, υποψήφιος, Δήμος Αθηναίων, αυτοδιοικητικές εκλογές, κυβερνητικός εκπρόσωπος
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο καθόδου του Ηλία Κασιδιάρη στις αυτοδιοικητικές εκλογές θέτοντας υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων, τόνισε πως «στην περίπτωση των αυτοδιοικητικών εκλογών υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο λέει ότι τίθεται αυτοδικαίως σε αργία όποιος έχει εκλεγεί είτε δήμαρχος είτε δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για οποιοδήποτε κακούργημα».

«Υπάρχει ο νόμος και στη συγκεκριμένη περίπτωση προφανώς θα εφαρμοστεί» είπε, σημειώνοντας ότι υπάρχουν διαφορετικά νομικά πλαίσια στις βουλευτικές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Όσο απεχθείς και να είναι οι ιδέες κάποιων, όσο απέναντι και αν είμαστε σε αυτές, όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις που έγιναν αποσκοπούν στο να αποκλείονται αυτοί που έχουν διαπράξει βαρύτατα και σοβαρότατα αδικήματα και προφανώς αυτό ισχύει και στην συγκεκριμένη περίπτωση» ανέφερε.

«Στόχος των ρυθμίσεων ήταν να μην μπορεί ένα κόμμα να ταυτίζεται με μια εγκληματική οργάνωση, δηλαδή να μην μπορούν μαχαιροβγάλτες να μπαίνουν στη βουλή» πρόσθεσε.

Δείτε επίσης