Πολιτική

Τα μηνύματα Αχτσιόγλου και Κασσελάκη πριν τις κάλπες - Δείτε βίντεο

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη διεξαγωγή εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα από τις οποίες θα αναδειχθεί ο νέο πρόεδρος του κόμματος

συριζα, εκλογές, νέος πρόεδρος, υποψήφιοι, προεκλογική δραστηριότητα, μηνύματα, κάλπες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αντίστροφη μέτρηση στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τις εκλογές της Κυριακής, που θα αναδείξουν τον νέο πρόεδρο του και οι υποψήφιοι εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα.

Κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές απευθύνει η Έφη Αχτσιόγλου, με βίντεο της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Στις 17 Σεπτέμβρη ψηφίζουμε για την πρόεδρο ή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Για έναν ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σύγχρονο, συμμετοχικό, αποτελεσματικό. Για μια καλύτερη καθημερινότητα. Για μια κοινωνία υψηλών προσδοκιών. Γιατί αξίζουμε, μπορούμε και οφείλουμε να ζήσουμε καλύτερα», αναφέρει η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος και σημειώνει: «Είναι στο χέρι μας. Εδώ, τώρα, εμείς. Μαζί φτιάχνουμε το μέλλον»

Αναλυτικά το μήνυμα της Έφης Αχτσιόγλου:

«Η ζωή όλων ξεκινά με ελπίδα και αισιοδοξία, για προοπτική, ευημερία και δημιουργία. Ξεκινά με προσδοκίες.

Σήμερα, οι περισσότεροι δεν ζουν έτσι. Ζουν χωρίς προσδοκίες. Διότι κάποιοι θέλουν να μας πείσουν πως δεν μπορεί να υπάρξει κάτι καλύτερο. «Δεν βλέπετε;» μας λένε. «Η κλιματική κρίση, ο πληθωρισμός, ο πόλεμος, η ενεργειακή κρίση. Έτσι έχουν τα πράγματα. Επιβιώνετε. Αρκεί.

Με αυτή τη θέση θέλουν να σβήσουν τις προσδοκίες μίας ολόκληρης κοινωνίας. Και πράγματι, τίποτα δεν θα αλλάξει, εάν αρκεστούμε σε διαπιστώσεις. Αν δεν ανακτήσουμε τη σημασία του συλλογικού.

Αν δεν επαναφέρουμε την ουσία της πολιτικής. Γιατί η πολιτική μετράει, επηρεάζει τη δουλειά μας, την καθημερινότητά μας τις ζωές μας. Η πολιτική έχει σημασία.

Για εμάς, πολιτική σημαίνει καθημερινή προσπάθεια για βελτίωση της ζωής των πολλών. Σημαίνει το «εγώ» να υποτάσσεται στο “εμείς”. Σημαίνει να αναλαμβάνουμε την ευθύνη.

Σημαίνει αντίσταση σε ό,τι μας καθηλώνει αλλά και θετική πρόταση για καλύτερες μέρες. Στις 17 Σεπτέμβρη ψηφίζουμε για την πρόεδρο ή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Για έναν ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σύγχρονο, συμμετοχικό, αποτελεσματικό. Για μια καλύτερη καθημερινότητα. Για μια κοινωνία υψηλών προσδοκιών. Γιατί αξίζουμε, μπορούμε και οφείλουμε να ζήσουμε καλύτερα. Είναι στο χέρι μας. Εδώ, τώρα, εμείς. Μαζί φτιάχνουμε το μέλλον».

Κασσελάκης: Δώστε μου μισή ώρα από την Κυριακή σας

Κάλεσμα στην κάλπη της Κυριακής απευθύνει στα μέλη και τους φίλους του κόμματος KAI O Στέφανος Κασσελάκης, με βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ότι «είναι η ώρα να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα. Είναι η ώρα να επιλέξουμε τι κοινωνία θέλουμε να γίνουμε. Είναι η ώρα να κατακτήσουμε το Ελληνικό Όνειρο», προσθέτοντας πως «ο μόνος τρόπος να το πετύχουμε είναι μέσα από την κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία».

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρει: «Δεν θα αρχίσω καινούργιο κόμμα. Θα αρχίσω καινούργιο ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί με εσάς. Ελάτε. Δώστε μου μισή ώρα από την Κυριακή σας. Γραφτείτε επιτόπου στα εκλογικά τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα και ψηφίστε». Τονίζει απευθυνόμενος στα μέλη και τους φίλους του κόμματος: «Η σύγχρονη αριστερά σας έχει ανάγκη. Η Ελλάδα που θέλουμε σας έχει ανάγκη. Η ζωή που ονειρευόμαστε σας έχει ανάγκη. Είναι κυριολεκτικά στα χέρια σας».

Να σημειώσουμε ότι ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, ολοκλήρωσε το βράδυ της Τετάρτης (13.09), τις περιοδείες του σε κάθε εκλογική περιφέρεια της Αττικής. Μέσα από το σύνολο των δημόσιων παρεμβάσεων του, όπως επισημαίνεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου, διατύπωσε τις θέσεις και τις προτάσεις του για θέματα όπως η οργάνωση του κόμματος την επόμενη ημέρα, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, η αποκατάσταση των πληγών της Θεσσαλίας και η στήριξη της κοινωνίας μετά την πρόσφατη καταστροφή, τα ελληνοτουρκικά, κ.ά.

Στα σημαντικότερα σημεία των τοποθετήσεών του περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η θέση του για δημιουργία «της μεγάλης προοδευτικής παράταξης της Αριστεράς, της παράταξης της νίκης που θα αναμετρηθεί με τον Μητσοτάκη και θα τον νικήσει».

Δείτε επίσης