Πολιτική

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Στόχος μας ένα νέο σύγχρονο σύστημα υγείας

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την ανακαινισμένη πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου

 νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», Θεσσαλονίκη, Κυριάκος Μητσοτάκης, πνευμονολογική κλινική, έργο αποκατάστασης, ΔΕΘ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ενημερώθηκε για το έργο αποκατάστασης του δευτέρου ορόφου της πνευμονολογικής κλινικής που είχε καταστραφεί από πυρκαγιά το 2022.

Η αποκατάσταση έγινε σε χρόνο ρεκόρ με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, επισήμανε ο πρωθυπουργός και από αύριο παραδίδεται για νοσηλεία των ασθενών.

«Είναι μεγάλη χαρά μου αυτές τις δύσκολες μέρες για τη χώρα να επισκέπτομαι το νοσοκομείο "Παπανικολάου" για να επιθεωρήσω ένα σημαντικό έργο, την πλήρη ανακαίνιση της πνευμονολογικής κλινικής η οποία είχε καταστραφεί από μία πυρκαγιά το 2022», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Είναι ένα έργο το οποίο ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγους μήνες. Θέλω να συγχαρώ το νοσοκομείο, τις τεχνικές του υπηρεσίες, αλλά και όλα τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ που κινητοποίησαν πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, επαναλαμβάνω πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, προκειμένου από αύριο οι νοσηλευόμενοι να έχουν πρόσβαση στις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας σε έναν υπερσύγχρονο χώρο ο οποίος ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ».

Σημειώνεται πως σε ανάλογο κλίμα κινήθηκε και η δήλωση του αρμόδιου υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε πως «θα συνεχίσουμε μέρα με την ημέρα να εκσυγχρονίζουμε τα νοσοκομεία και τελικά να δημιουργήσουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που να αξίζει στον ελληνικό λαό» όπως επίσης πως «παρέλαβα έναν με φάκελο με όλες τις μεγάλες εθνικές προτεραιότητες για την υγεία, το εθνικό σύστημα, με στόχο να γίνει ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης».

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν κατά την επίσκεψη του ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο διοικητής της 3ης Υ.Π.Ε Παναγιώτης Μπογιατζίδης και ο διοικητής του νοσοκομείου Διονύσης Μανωλόπουλος.

Δείτε επίσης